diumenge, 30 de gener del 2011

Partit insípid al Narcís Sala

UE Sant Andreu 0 - UE Lleida 0

El Sant Andreu empata a 0 en un partit sense sabor. La mica d'alegria d'aquest matí s'ha viscut a la grada, perque al terreny de joc l'espectacle ha estat més aviat pobre. No hi ha hagut gaires ocasions per cap de tots dos equips. El resultat ja a l'inici de la segona meitat s'intuïa clarament com un 0 a 0 i els canvis que s'han fet per un equip i l'altre tampoc donaven la sensació de canviar el rumb del partit. Com dèiem, a la grada hi hagut un bon ambient. Els seguidors del Lleida han estat els que més presència han portat en el que s'ha disputat de lliga. També val a dir que la grada andreuenca ha estat més animada que altres dies i s'ha notat encara que no sigui amb molt escreix, la iniciativa del partit del poble.

El partit ha començat amb la sorpresa de la baixa de Morales. Oliver que l'ha substiuït ha fet un bon paper i en una jugada ha estat decisiu per mantenir l'empat. L'encontre ha començat amb igualtat i ha estat el Sant Andreu qui ha tingut una oportunitat molt clara per marcar en una jugada que Miguèlez li passa la pilota a Matamala que sol davant del porter ha rematat molt fluix. Matamala no s'esperava rematar amb tanta facilitat i la defensa lleidetana estava reclamant el fora de joc. A la primera meitat no hi ha hagut molt més a destacar, cap equip s'imposava a l'altre ni generava cap perill que pogués arribar a inquietar la porteria del rival. 

A la segona meitat les coses han seguit pel mateix camí. Tot feia presagiar el 0 a 0. Natxo ha decidit canviar  Luis Blanco per donar entra a David Llobet. A Blanco se l'ha vist molt decebut a la banqueta per com anava el partit, era un senyal evident que les coses no funcionaven. L'entrada de Joel per Aday i de Dani Martí per Héctor Bueno tampoc han canviat el joc andreuenc. El primer xut entre els tres pals de la segona meitat l'ha fet Llobet al minut 85. Si alguna cosa li falta a aquest equip és mobilitat que permeti la circulació de pilota. En diverses ocasions els migcampistes tenien la pilota sense opcions de passada endavant i es veien obligats a passar-la enrera. De fet en alguna jugada d'aquestes els seguidors s'han emportat un bon ensurt ja que Oliver rebia la pilota pressionat pels davanters visitants.

Abans d'acabar el partit hi ha hagut dos opcions molt clares per tots dos equips. Pel Lleida una doble rematada que Oliver ha salvat magistralment en una gran primera aturada i uns ràpids reflexes des del terra per parar el segon xut. Pel Sant Andreu un servei de falta on la rematada no ha entrat per bon poc, tot i que l'arbitre havia invalidat ja la jugada. El partit ha acabat amb una contra dels quadribarrats que prometia i que com era d'esperar a acabat en res, doncs, Matamala, que avui ha estat molt desafortunat, no ha gens ràpid en fer el control i la rematada i el defensor ha arribat a interceptar el xut.

La setmana vinent el Sant Andreu té un desplaçament molt complicat, doncs, visita el camp del líder el Badalona a l'inici d'aquesta jornada. L'equip escapulat ha pedut aquest matí al camp de l'Atlètic Balears així que si l'Orihuela que juga a casa amb l'Alcoyano guanya podria pendre-li el liderat. Sigui com sigui, serà un dels partits més complicats que té el Sant Andreu com a rival d'aquí a final de temporada.  

dissabte, 29 de gener del 2011

Duel amb un rival directe

Jornada 23. UE Sant Andreu - UE Lleida. 30/01/11 - 12h. Estadi Narcís Sala

Guanyar el cuer no és suficient per voler mirar cap amunt. Per pensar en millors objectius cal plantar cara als rivals directes. Demà al matí el Sant Andreu, setè classificat, rep la visita del Lleida que és el 6è classificat amb un punt més. Una victòria suposaria avançar l'equip de la Terra Ferma i tenir el gol average particular a favor, cosa que pot ser clau al final del campionat. Al mateix temps, cal destacar que l'Alcoià visità el camp de l'Orihuela, per tant, també seria un rival a superar. Val a dir que d'això fora bo parlar-ne un cop s'hagi sumat els 3 punts, doncs, l'equip quadribarrat té davant un conjunt que no li posarà les coses fàcils. El Lleida, que en aquesta fase de campionat està molt millor que a l'inici, ha estat capaç d'aconseguir 6 victòries seguides. El Sabadell va ser l'únic rival que l'ha aconseguit batre en els darrers dos mesos.

Tornar a guanyar a casa de nou és necessari perquè assegurar els punts de casa és una garantia per no perdre posicions. Fins ara el Sant Andreu podia suportar relativament les crisis, ja que tot i no guanyar, a casa sempre puntuava almenys. La derrota a l'estadi contra el Dénia va trencar la imbatilitat del Narcís Sala a la lliga. Cal recuperar aquest factor camp que tant ajuda. Els precedents (en competició de lliga regular) són favorables als andreuencs, en un total de 17 enfrontaments els quadribarrats n'han vençut en 11, però vist el que ha passat en altres ocasions és millor no refiar-se de res. Cal pensar que a la temporada 52/53 el Lleida va ser capaç de vencer per 0 a 5 al Narcís Sala, un resultat molt dolorós.

L'inici de la segona meitat contra el Santboià ha de ser el model a seguir. Si els homes de Natxo González poden tornar a oferir el joc que van fer en aquesta fase de partit tindran moltes més opcions. En canvi, l'exemple a evitar és el partit del Dénia. Aquesta equip ha ofert de tot i això també pot ser una oportunitat per aprendre. Destaquem també que aquest dies hi ha forces probabilitats que plogui, tot i que avui dissabte fa un molt bon dia. Esperem que la possibilitat de pluja no afecti als indecissos, que el partit del poble almenys atregui més públic al Narcís Sala i poguem viure una bona jornada de futbol al Narcís Sala.

dijous, 27 de gener del 2011

El Sant Andreu vol més espectadors al Narcís Sala

Aquest diumenge el partit serà especial o així s'intenta almenys. La Unió Esportiva Sant Andreu l'ha anomenat el partit del poble, tot posant entrades a 2 €. Aquestes entrades no es vendran a les taquilles de l'estadi el diumenge, sinò que s'hauran d'aconseguir comprant a les botigues de l'Eix Comercial de Sant Andreu. Hi haurà temps fins el dissabte.

Foto: www.uesantandreu.cat
La mesura és ben evident: mirar de millorar l'assistència al Narcís Sala que en aquesta temporada està sent molt baixa. Alguns diran que és pel resultats de l'equip que la gent no ve al Narcís Sala, però cal dir que al mes de setembre la presència de públic també va ser baixa malgrat que l'equip fos el líder de la categoria. La realitat és que el poble de Sant Andreu respon al play-off i llestos, o almenys això és el que s'ha vist fins ara. La manera de cridar l'atenció és jugar un play-off. Però perquè un club prosperi necessita tenir una massa social estable, potser cal trobar noves fòrmules per mirar de cridar l'atenció. Els espectadors puntuals permeten fer caixa en ocasions comptades (a vegades ni això ja que els espectadors puntuals venien en els partits de portes obertes), però un club viu pot tenir més fàcil generar recursos ja que les empreses que es publiciten volen arribat a un públic gran. Evidentment desprès caldria que tot això s'acompanyés d'una bona gestió, que no només d'obtenir recursos, sinò també d'administrar-los degudament. 

Val a dir que aquest problema no és exclusiu del Sant Andreu, l'altre dia podiem llegir (veure noticia) que el Sabadell tampoc està tenint el recolzament esperat i això que la situació de l'equip és la millor en els darrers anys ja que ocupa les primeres posicions. Molts dels estadis de segona B també presenten les seves grades força buides. El futbol cada dia està més globalitzat i això afecta directament al futbol local. La realitat no es pot canviar des d'un club com el Sant Andreu, però si que es pot decidir com afrontar-la. 

diumenge, 23 de gener del 2011

Dos golassos donen la victòria al Sant Andreu

FC Santboià 1 - UE Sant Andreu 2

Desplaçament proper, així que uns 40 andreuencs han pogut anar fins al Joan Baptista Milà i gaudir de dos grans gols del Sant Andreu. Dos gols que valen 3 punts, que van d'allò més i que retornen almenys una mica la confiança que l'equip que en els pròxims compromisos hauran de jugar contra rival complicats.

El partit ha començat sent igualat, però sense que el Sant Andreu generés perill. Els andreuencs arribaven a l'àrea visitant però no aconseguien fer cap rematada, aquest equip li falta prova el xut i potser és per manca de confiança. En canvi, el Santboià en dues ocasions ha aconseguit xutar entre els tres penals i neguitejar així al seu rival. En el primer xut a porta dels quadribarrats Miguélez ha fet honor al seu sobrenom i ha marcat un gol només a l'abast dels mags de la pilota. Amb el gol els homes de Natxo González, que ha hagut de veure el partit des de la grada ja que complia el seu segon partit de sanció, s'han crescut i han agafat el control del partit.

A la sortida de la segona part hem pogut veure el millor Sant Andreu, ja que durant força estona ha aconseguit fer circular la pilota amb criteri i generar accions de perill. Si el gol de Miguélez era reservat per a cracks, Aday no ha volgut ser menys i ha superat l'insuperable. Ha connectat un potent xut des de fora de l'àrea que ha donat al travesser i ha votat dins, però de la força la pilota ha donat al travessar per segona vegada. Aquest golàs ha suposat el deliri dels andreuencs desplaçats que han pogut veure, a més a més ,com els jugadors han fet pinya celebrant el gol amb ells. Desprès d'aquest gol el conjunt quadribarrat estava més crescut que mai i ha enviat una pilota al travesser i Luis Blanco podia haver fet el tercer quan s'ha quedat tot sol davant el porter i no ha pogut superar-lo. Però el final que semblava que havia de ser plàcid per una vegada, ha sigut ben patit. En una bona jugada de Fran Piera aquest li ha passat a Blas que ha fet el 1 a 2. Per sort, el Sant Andreu ha sabut conservar el resultat. Morales un cop més ha estat providencial, ja que en diverses accions ha evitat el gol rival.

Amb aquesta victòria el Sant Andreu agafa aire. Si bé és cert que retalla un punt per la zona play-off, val a dir que la preocupació d'ara ha de ser retrobar-se amb el gol no de manera puntual. Si els resultats bons arriben ja és mirarà, però no es bo fer pronòstics mirant només cap amunt. Per posar un exemple, avui veient que molts equips de dalt han punxat pot semblar que estan a l'abast, però també cal mirar amb els equips que ens poden superar. El Castelló ha guanyat al camp de l'Alcoyano i segur que de cara el tram final de la lliga intenta colar-se a la zona alta de la classificació. L'important seguir treballant i pensar en el diumenge vinent, serà contra el Lleida a casa. 

Vídeo del partit de BTV

divendres, 21 de gener del 2011

Visitar el camp del cuer no sempre és garantia de victòria

Jornada 22. FC Santboià - UE Sant Andreu. 23/1/2010 - 12h. Joan Baptistà Milà.

El partit d'anada no serveix de referent
Jugar contra l'últim classificat pot semblar per a molts una garantia de victòria, però no sempre és així. La darrera vegada que el Sant Andreu va visitar el camp del darrer classificat va ser a la jornada 10 quan aleshores el cuer era l'Alzira. Aquell partit no va ser gens positiu pels andreuencs que van empatar a 0, tot i jugar molta estona amb superioritat numèrica. El Santboià a més a més és un cuer curiós ja que és del equip de la categoria que ha marcat més gols. També val a dir que és el que més en rep i amb molta diferència. Ha rebut 41 gols i el segon equip més golejat n'ha encaixat 30.De fet un dels responsables de que hagin encaixat tants gols és el Sant Andreu que va fer-ne 5 en el partit d'anada. Evidentment, la situació actual és ben diferent, els andreuencs no estan en el moment de forma que tenien aleshores.

Un aspecte a tenir en compte del rival d'aquest diumenge és el fet que ha canviat d'entrenador. Quim Ayats va ser destituït aquesta setmana per encadenar 9 partits sense guanyar. En els 21 partits de competició que portem l'equip grana tan sols ha guanyat 3 partits. La darrera victòria va ser el 31 d'octubre. El tècnic per suplir a Ayats és Paco Clos, fins ara el segon entrenador de l'equip. Esperem que el tòpic d'entrenador nou, victòria segura no es compleixin, i més tenint en compte que el nou tècnic ja formava part del Santboià.

Cal destacar que per anar a Sant Boi hi ha desplaçament organitzat. Esperem que el desplaçament pugui ser un èxit, tot i que la marxa de l'equip no fa presagiar grans resultats. El partit serà retransmés pel 33, esperem que això no acabi de decidir els dubtosos a no acostar-se al Joan Baptista Milà. Pels que es desplacin l'hora de sortida serà les 9:30 al Narcís Sala.

dimarts, 18 de gener del 2011

Dimiteixen quatre membres de la junta directiva

Ahir ens vam assabentar de la dimissió de quatre directius de la Unió Esportiva Sant Andreu. Tots quatre: Xavier Miralles, Gerard Molins, Jose Manuel Pérez i Adrià Giménez, havien entrat a la junta directiva el  passat mes de juliol. Aquesta tarda a Ràdio Trinitat Vella han entrevistat a un d'ells, Xavier Miralles que ha explicat alguns dels detalls del que ha passat, doncs, com ell mateix ha dit hi ha informació que reserva de portes endins, ja que per exemple, la carta que explica tot plegat li han fet arribar al president ja que ell com ha màxim mandatari de l'entitat ha de ser el primer en conèixer bé tots els detalls.

El motiu cabdal de la dimissió és la manca de connexió amb la manera de fer de la resta de junta. Quan aquests, quatre membres, entre d'altres, van entrar a la junta un dels seus objectius era donar un nou aire al club, sobretot pel que fa a l'àrea social. Desprès de jugar el play-off i omplir el Narcís Sala en diverses ocasions, semblaven un moment important per atreure a nous socis. Per això van treballar  en aquest segon semestre de 2010 per fer una campanya de socis a partir de l'oferta de les samarretes i  per crear una grada jove al Narcís Sala. Pel que ha expressat aquest 4 membres, com que veuen que no podrien treballar en la direcció que volien, i que era el que els hi havia empès a entrar a la junta, no els hi queda altre remei que desvincular-se de la directiva. També cal destacar que segons han manifestat seguiran treballant pel Sant Andreu, malgrat que ho hauran de fer des de fora. 

Aquesta setmana no està sent gaire positiva pel Sant Andreu, doncs, aquesta notícia es suma al  fet que diumenge la derrota que va suposar un cop moral important. No simplement es varen perdre tres punts en aquell partit. El Narcís Sala  sempre donava aire a l'equip, ja que malgrat la males ratxes allà sempre es sumaven punts. Ara sembla que aquesta carta es perd i caldrà recuperar a base de recuperar el potencial, no simplement de sumar algun punts casuals in extremis. Hi ha feina a la plantilla i també en la gestió del club. 

diumenge, 16 de gener del 2011

El Narcís Sala no és inexpugnable

UE Sant Andreu 0 - CD Dénia 1

El Sant Andreu ha perdut aquest matí per la mínima. No perdia a casa en lliga des de finals de la temporada 2008/09. Havia perdut a la Copa del Rei, davant el Múrcia, i al play-off, contra la Ponferradina, però a la lliga regular no l'havien superat cap vegada. Avui els andreuencs han demostrat que la lluita pel play-off de moment no és la seva causa, ja que el nivell demostrat és d'un equip que li falten moltes coses per estar entre els millors.

El partit ha estat igualat. Ha començat amb un parell d'ocasions per a tots dos equips, però la més clara de totes la tingut el Dénia en una rematada que Dani Guillén ha tret sota pals. També ha tingut mala sort el Sant Andreu amb la lesió de Xavi Pelegrí, que ha estat subtituït per Albert Manteca, tal i com ja va passar a Castelló. Això ha obligat als andreuencs ha canviar al seu esquema. Ha entrar un davanter per un defensa i llavors altres jugadors han hagut de recular més. Alex Cacho i Dani Guillén han perdut part de la seva vocació ofensiva i Tarradellas ha fet més d'interior que d'extrem. La primera meitat s'ha acabat 0 a 0, amb tots dos equips sense ser capaços dominar a l'altra. A la represa el Sant Andreu ha semblat una mica més decidit a buscar el gol que el Dénia, però en cap moment ha pogut tenir en domini del partit. En una jugada aïllada els visitants, a la sortida d'un corner, han fet el gol de la victòria. A partir d'aquí s'han tancat al darrere per impedir que els quadribarrats fèssin l'empat. Han entrat al terreny de joc David Llobet i Roger Matamala per intentar generar més perill, però en cap moment ha donat la sensació que l'empat poguès arribar. La única vegada que ho ha semblat ha estat en una rematada de Luis Blanco que el porter visitant en una magnífica aturada ha aconseguit refusar. També val a dir que a la contra el Dénia ha tingut diverses oportunitats.

Comentavem a la prèvia, que una derrota posaria al Dénia, que aleshores era 12è, amb els mateixos punts que el Sant Andreu. Amb aquesta derrota els andreuencs es veuen superats pel Lleida i estan igualats a punts amb els dos perseguidors, Gandia i el ja esmentat Dénia. Els quatre primers classificats han empatat però sembla pel que s'ha vist avui que la lliga del Sant Andreu no és aquesta. Ara per ara, cal que l'equip pensi en mostrar una cara millor i de la resta ja en parlarem. El pròxim partit serà contra el cuè el Sant Boià, diumenge vinent a les 12h.

dissabte, 15 de gener del 2011

Torna el futbol al Narcís Sala, gairebé un mes després

Jornada 21. UE Sant Andreu - CD Dénia. 16/1/2011 - 12h. Estadi Narcís Sala

Ha estat gairebé un mes sense futbol al Narcís Sala, doncs, des del passat 19 de desembre el primer equip del Sant Andreu no jugava al seu estadi. L'aturada nadalenca i les dues jornades fora, han fet que els socis andreuencs no hagin pogut anar al camp a veure el seu equip fins a quatre setmanes desprès. Malgrat que el Castelló - Sant Andreu es va poder seguir per la televisió no és el mateix. Al seguidor quadribarrat li agrada el futbol en directe. I aquest diumenge podrà tornar a gaudir-ne amb la novetat que ja estan totes les cadires col·locades. I a més a més, en els pròxims partits hi ha desplaçaments que són factibles.

Manolo Bueno desprès d'una ocasió,
en el St Andreu - Cornellà
de la temporada 2003/04
El Sant Andreu demà té un partit que no és fàcil, doncs, el Dénia ha guanyat 4 partits fora de casa. Tot i que els andreuencs són sisens i juguen el partit contra els dotzens no poden dir que demà no tindran davant un rival directe. Doncs, el Dénia està a tan sols tres punts dels quadribarrats, així que una derrota andreuenca igualaria tots dos rivals. Tot i que només tres punts separen tots dos equips els valencians presente uns números bastants pitjors, doncs, marquen menys gols que el Sant Andreu i n'encaixen molt més. En aquesta categoria no hi ha rival petit, així que no val refiar-se de ningú i més desprès de com s'han tornat de complicats rivals teòricament inferiors que jugaven amb inferioritat numèrica.

Del partit de demà destaquem la presència de Manolo Bueno que va portar la samarreta quatribarrada les temporades  2003/04, 2004/05, i 2005/06, aconseguint l'ascens a 2na B amb Chechu Soldevila. L'any passat ja jugava al Dénia i no va tenir un retorn agradable al Narcís Sala, doncs, va celebrar l'empat del seu equip encarant-se a la grada. Va ser molt xiulet pel públic i quan el Sant Andreu va fer in extremis el gol de la victòria molta gent el va escridassar. Veurem com és rebut demà pel públic andreuenc. També hi ha el retorn al Narcís Sala del davanter Jordi Vinuesa, però aquest va estar molt poc temps jugant al Sant Andreu i fa més temps a la segona volta de la temporada 2000/01.

diumenge, 9 de gener del 2011

El Sant Andreu perd per la mínima a El Collao

CD Alcoyano 1 - Sant Andreu 0

El Sant Andreu ha perdut 1 a 0 a El Collao. El gol l'ha marcat Carrión al minut 22 desprès d'un potent xut llunyà que ha entrat per l'escaire i ha fet inútil el salt de Morales. A la segona meitat l'equip andreuenc ha intentat buscar l'empat, donant entrada a Manteca, Llobet i Aday però no ho ha pogut aconseguir.  Dani Martí ha tingut l'ocasió més clara de totes en rematar sol davant el porter però el seu cop de cap ha sortit per sobre de la poteria. Cal destacar que en el darrer tram de partit els andreuencs han jugat amb superioritat númerica ja que el local Fabiani ha sigut expulsat al veure dues targetes grogues i més tard Alex  també ha hagut d'abandonar el terreny de joc ja que ha vist targeta vermella directa. El tècnic quadirbarrat, Natxo González, també ha sigut expulsat per protestar.

La derrota davant l'Alcoyano és un mal resultat, ja que a part de suposar donar els tres punts a un rival directe també fa perdre una posició als andreuencs que s'han vist superats per l'Alacant que ha empatat a 0 al camp del líder. Ara la zona play-off està a 5 punts, de fet els quatre equips capdavanters demostren que a la part alta hi ha molta igualtat, doncs, l'Orihuela té 39 punts, el Badalona té 38, el Sabadell 37 i l'Alcoyano 36. El cinquè classificat es troba a més d'un partit del quart. Així que aquest equips tenen assegurada una setmana més a la zona play-off. Esperem que no s'obri cap escletxa entre el top-four i la resta d'equips i que la competició segueixi ben oberta. La notícia positiva és que almenys s'ha pogut conservar el gol average favorable i això pot ser important de cara el final de temporada. El pròxim partit serà el diumenge vinent al Narcís Sala contra el Dénia.

Veure el vídeo resum del partit: aquí

divendres, 7 de gener del 2011

Guanyar suposaria el retorn a la zona play-off

Jornada 20. CD Alcoyano - UE Sant Andreu. 9/1/2011 - 17h. El Collao. 

Tres partits seguits sense encaixar cap gol, tres victòries.
El Sant Andreu va sortir de la zona play-off a la jornada 12 després de perdre contra el Mallorca B. Després de 7 partits fora de la zona de promoció a la divisió de plata els andreuencs tenen la possibilitat de tornar-hi a entrar depenent tan sols d'ells mateixos, ja que aquest diumenge juguen contra el quart classificat l'Alcoyano. L'equip blanc-i-blau té 33 punts, dos més que els quadribarrats. Per tant, una victòria andreuenca suposaria remuntar altre cop cap a la zona play-off i tornar cap al Narcís Sala amb la moral més alta. Però el partit no serà gens fàcil i una cosa és allò que es pot aconseguir en el millor dels casos i una altre de ben diferent és el que té més probabilitat de que passi. Amb aquest Sant Andreu, de dues cares, tan oposades es fa difícil fer pronòstics. Val a dir que els homes de Natxo González porten dos desplaçaments seguits guanyant, però ara s'hauran d'enfrontar a una equip de la part alta de la classificació i això sempre és més complicat. En els dos darrers partits els locals no han aconseguit guanyar, doncs, en una ocasió van perdre contra el Sabadell, en plena forma, tot sigui dit, i en l'altre partit van empatar sense gols amb l'Atlètic Balears. 

Si el Sant Andreu vol demostrar que aspira a estar entre els millors de la categoria el partit de diumenge és una bona oportunitat per fer-ho. Ara bé, tan si guanya com si perd no s'acaba el món. La victòria suposaria entrar al play-off, com ja hem explicat, però tenint els rivals molt a la vora. Perdre podria suposar que el play-off estigués una mica més lluny però amb tota una volta en la qual hi pot acabar passant de tot El que val la pena recordar, segurament, és que en una lliga que sembla que serà disputa més val tenir el gol average a favor amb els rivals directes. En el partit de la primera volta, els andreuencs van vèncer per 2 a 0. Així que seria important no perdre per més d'un gol. Només una vegada l'equip quadribarrat ha perdut per més d'un gol, va ser a la Nova Creu Alta. També cal recordar que el partit enfronta el dos darrers campions de segona B, el de la temporada 2008/09 i el de 2009/10.

Els darrers campions, equips amb història, aspirants al play-off... l'espectacle està garantit.


dimarts, 4 de gener del 2011

Balanç de la primera volta

Ja s’han disputat les 19 primers jornades de lliga, i tot i que encara queda mitja lliga per endavant i poden passar moltes coses, es comença a perfilar com serà la marxa dels equips. És doncs, un bon moment per fer balanç, repassant el més destacat que ha succeït fins al moment i intentar aproximar-se al que pot passar en aquest propers mesos de competició.

Un equip, dues cares

Les primeres 7 jornades les més felices.
Fer previsions sobre com li pot anar la segona volta al Sant Andreu és ben complicat. Bàsicament, per l’equip ens ha mostrat dues cares i es fa difícil saber quina cara hem d’escollir com a referència per a fer pronòstics de cara la segona volta. A les 7 primeres jornades cap derrota i desprès d’això una ratxa de 10 jornades sense guanyar; a les tres darreres jornades el Sant Andreu capgira la situació i no només aconsegueix tornar a guanyar sinó que guanya tres partits seguits. Vist això, tenim la referència per dalt i per baix d’aquest equip, però on es situarà i si realment s’estabilitzarà, mantenint-se regular encara és veritablement una incògnita. Les reflexions que podem treure segures són: hi ha alguns jugadors que tenen clarament un lloc a l’onze titular: Morales, Moyano, Héctor Bueno Miguélez, Tarradellas... i que bàsicament són jugadors que ja hi eren l’any passat. En canvi a d’altres posicions no està tan clar qui jugarà ja que no és gaire evident qui està en millor forma: qui fa de davanter centre, qui acompanya a Héctor Bueno al mig del camp... caldrà esperar per veure-ho. L’equip li falta poder ofensiu i en alguns partits ha costat molt marcar. Malgrat que la defensa sempre ha estat un dels forts dels equips de Natxo González alguns dels gols rebuts han sigut per errors defensius que antigament no es solien correcte.

Lesions importants

Luis Blanco ha estat un mes i mig de baixa.
La primera volta també s’ha caracteritzat per algunes absències destacades. Si la temporada passada les lesions no van afectar gaire a la plantilla andreuenca, aquesta primera volta certs jugadors importants han hagut d’estar un temps apartats de l’equip per recuperar-se de les seves lesions. Primer de tots va ser Xavi Moro que va haver de passar pel quiròfan per operar-se del menisc i no va començar a jugar fins a mitjans d’octubre. Al mes de setembre també va ser baixa Roger Matamala que es va perdre 5 partits per lesió. Luis Blanco es va lesionar en el partit contra el Gandia i va estar un mes i mig de baixa. Morales també va ser operat del menisc i va estar al voltant d’un mes fora dels terrenys de joc. Ara que alguns d’aquests jugadors s’han recuperat i comencen a agafar rodatge segurament el potencial de la plantilla es veure reforçat. En el darrer partit Pelegrí va ser substituït per lesió, esperem que la recuperació sigui el més ràpida possible.

Canvis tàctics per buscar solucions

Si a d’altres temporades l’entrenador havia tingut sempre clar la disposició tàctica amb la qual havien de saltar al camp els seus homes, en aquesta primera volta hem pogut veure en diverses ocasions que Natxo González ha decidit provar nous esquemes, potser per adaptar-se als jugadors que tenia disponibles en aquell moment o potser per mirar de capgirar la mala ratxa, o per ambdues raons. Així per exemple, la línia de quatre defenses amb la que sempre havia jugat darrerament ha canviat per jugar amb tres centrals (Moyano, Pelegrí i Socias) i dos carrilers (Dani Guillén i Àlex Cacho). I també ha canviat el dibuix per davant, doncs, del únic davanter centre amb que es jugava s’ha passat a jugar en alguns moments de partit amb dos davanters centre o en altres ocasions s’ha jugat amb Miguélez fent de fals davanter centre. Segurament, en aquests casos el motiu era més evident i era solucionar la manca de poder ofensiu dels andreuencs durant el mes d’octubre i novembre sobretot. A vegades, el dibuix tàctic ha canviat per en determinats moment de partit per remuntar o per mantenir el resultat, tot i que això ja és més habitual. Si més no, en línies generals hem vist que un entrenador que ens tenia acostumats a una rutina molt marcada l’ha trencat amb l’objectiu d’arreglar la situació.

Miguélez agafa el rol de golejador

Miguélez ha fet 8 gols.
L’any passat Mayor va ser el golejador de l’equip sense cap mena de dubte. Era el davanter centre indiscutible i Marcos pràcticament mai el va substituir. La incògnita era veure qui supliria la marxa de Mayor. Els candidats eren Joel Álvarez, Roger Matamala, Albert Manteca. Però cap dels davanters centres ha tingut fortuna en quan al gol i, ha sigut, un mitja punta Miguélez el que s’ha encarregat de fer els gols. Durant bona part del campionat ha sigut el pitxitxi del grup, però actualment Luismi Loro del Castelló li ha pres el lloc. Porta 8 gols i el Loro 9. El diumenge passat el davanter asturià va tenir una oportunitat única per marcar i igualar-lo en gols però no ho va aconseguir per poc. En quan als tres jugadors que hem mencionat, Joel, Matamala i Manteca, cap d’ells s’ha imposat sobre els altres com a punta oficial. En les primeres jornades Joel era qui tenia habitualment la titularitat, però com que no va marcar cap gol en les 9 primeres jornades el tècnic andreuenc va començar a prova altres jugadors. Matamala va estar alguns partits lesionat i va ser el que més va tardar en ser titular fins a la jornada 13 no ho va ser. Manteca que ha anat jugant de forma irregular no ha començat a marcar fins al tram final de la primera volta.

31 punts, 5ena plaça

A la fi de la primera volta el Sant Andreu es situa a la cinquena plaça, per tant, si ara acabés la lliga els andreuencs no podrien disputar el play-off. Ho tindrien a tocar, ja que estarien a dos punts del 4rt classificat l’Alcoià. Com que la classificació es preveu igualada serà important tenir el gol average particular amb els rivals directes a favor. Seria una llàstima no poder jugar el play-off per una diferència mínima. Caldrà vigilar perquè hi ha molts equips que lluiten per la quarta posició ara mateix els andreuencs estan igualats a punts amb l’Alacant i el Lleida. Malgrat que s’hagi demostrat que tot i perdre molts punts no s’ha baixat tant, també succeeix que hi ha molts equips que estan ben aprop i et poden passar en qualsevol moment.

L’Orihuela campió d’hivern

L’Orihuela amb 38 punts s’ha proclamat campió d’hivern. Des de que el Sant Andreu va perdre el liderat, l’equip alacantí s’ha mantingut a la primera posició. La clau del seu èxit està a la solidesa defensiva que ha demostrat fins al moment. És un equip que rep molts pocs gols. Fins al moment tan sols ha encaixat 6 gols, per tant, vol dir que de cada tres partits dos acaba amb la porteria a 0. També, cal destacar que no fan gaires gols,  n’han fet un total de 18. No arriba ni a un per partit. Això és molts menys per exemple que equips de la meitat de la classificació i fins i tot menys que el cuer, el SantBoià, que n’ha fet 21.  

Un grup molt igualat

F: www.redmediterraneo.com
Sembla que les coses estaran molt igualades al final del campionat. La segona divisió sembla que torna a semblar-se més a la que va ser la temporada 2008/09 que no pas a la 2009/10. Ho veiem no només pels punts que tenen els equips de la zona alta i baixa, sinó pel nombre de gols. El líder i els seus perseguidors no dominen la categoria amb autoritat, sinó per la seva eficàcia. Que el líder no marqui de mitjana ni un gol per partit és francament revelador. A la temporada 2008/09 en que el Sant Andreu va quedar 3r la puntuació de tall per accedir al play-off va ser tan sols de 61 punts. Si agafem com a referència aquesta primera volta i multipliquem per dos el nombre de punts sumats per cada equip, observem que la puntuació de tall serien 66 punts. L’any passat va ser de 69 punts. Si doblem la puntuació del Sant Andreu en aquesta primera volta donaria 62 punts, per tant, li faltarien 4 per aconseguir almenys ser quarts. Comptant que la lliga segueixi igual i que els equips no s’escapin, els quadribarrats han de fer una segona volta una mica més bona que aquesta si volen ser als play-off.Com ja hem dit, Luismi Loro (foto) és el màxim golejador de la categoria amb 9 gols. El davanter del Castelló és una referència a la categoria i ja ho va ser l'any passat a les files del Benidrom. El Porter Ricardo de l'Orihuela és el zamora del grup III de 2na B amb un promig de 0,31 gols per partit, una mitjana realment espectacular, un mèrit tan per ell com la seva defensa que de ben segur que hi ajuda molt.

Arribar al final en el millor moment

La temporada passada el Sant Andreu va tenir durant els mesos de desembre i gener una excel·lent ratxa de 10 victòries seguides. Si hagués arribat amb aquell nivell de forma física i psíquica al play-off ben segur que el desenllaç hagués estat un altre. En canvi, a la temporada 2004/05, el Sant Andreu de Soldevila tot i no fer un excel·lent campionat de lliga i anar bona part del campionat fora de la zona de play-off, va guanyar els últims partits de lliga i va arribar per jugar les eliminatòries amb un nivell excel·lent, molt per sobre del que havia tingut habitualment. És a dir, que la lliga és important ja que et permet classificar-te però l’estat en que et trobes al mes de maig i juny és importantíssim per pujar.  Així doncs, esperem que malgrat les dificultats viscudes en aquesta primera volta puguem arribar a final de temporada entre els 4 primers i en un bon estat de forma.

diumenge, 2 de gener del 2011

El Sant Andreu comença l'any amb bon peu

CD Castelló 0 - UE Sant Andreu 1

Victòria del Sant Andreu gràcies a un gol d'Albert Manteca, que ja en porta tres en els últims partit que ha disputat. El partit d'aquesta tarda ha estat molt igualat, amb oportunitats per tots dos equips, però sobretot el que s'ha pogut veure a la gespa del Castàlia ha sigut molt ofici. La despesa física també ha sigut considerable, però el més important és els punts que es van sumant. Aconseguir la tercera victòria consecutiva demostra que el Sant Andreu s'ha retrobat amb la victòria no per casualitat, sinò per mèrits propis, tot i així en algunes accions la fortuna ha somrigut al Sant Andreu. Una de les coses que va mancar a l'octubre i el novembre va ser la sort als moments decisius dels partits.

El partit s'ha iniciat amb tots dos equips ben col·locats tàcticament i sense tenir cap pressa especial per començar a generar ocasions. Al minut 15 el Sant Andreu ha tingut la seva primera oportunitat en una rematda de cap que Rangel ha enviat a còrner amb una magnífica estirada. 5 minuts més tard, al 20, Luis Blanco ha fet un retall dins de l'àrea i ha provat una rosca que ha estat a punt de superar a Rangel que ha tornat a fer una aturada providencial. Els locals també han tingut les seves oportunitats. La defensa andreuenca intentava avançar la línia dels centrals per fer caure als davanters del Castelló en el fora de joc constant. De fet en alguna ocasió, el fora de joc ho ha sigut per ben poc i segur que més d'un aficionat tenia l'ai al cor. La mala notícia del partit ha sigut la lesió de Xavi Pelegrí que ha hagut d'abandonar el terreny de joc, sent substituït per Albert Manteca. 

A la segona meitat les coses semblaven igual que a la primera. Igualtat  al màxim, 50% de possessió pels dos equips i ocasions a banda i banda. Però en una jugada d'atac andreuenc, una magistral passada de Luis Blanco  ha deixat a Manteca en disposició de fer el gol. El davantaer de Begues ha xutat suau però per sota les cames del porter, fent pujar així el 0 a 1 al marcador. Desprès del gol els locals s'han llençat a l'atac. Cal destacar les excel·lents intervencions de Morales que han permès mantenir la porteria a zero. Ja porta tres partits seguits sense encaixar cap gol. De fet, tot l'equip ha hagut d'assumir tasques defensives i els quadribarrats han hagut de força diverses faltes per evitar els constants atacs rivals. Això ha comportat que molts jugadors andreuencs hagin acabat el partit amb targeta. El Sant Andreu també ha disposat de diverses ocasions a la contra, però no ha sabut resoldre-les. La més clara un contracop de Miguélez que anava sol cap al porter local, però en el darrer toc abans del xut el davanter asturià s'ha enviat la pilota massa endavant. Amb el xiulet final, els seguidors que miraven els partit de ben segur que han fet un bot d'alegria ja que l'últim quart d'hora de partit ha estat d'infart. A causa del desgast físic de tots dos equips el partit s'havia trencat i  la tònica general eren anades i vingudes d'una porteria a l'altra.

Gràcies a aquesta victòria el Sant Andreu torna a mirar cap a la zona alta de la classificació. Suma 31 punts a la finalització de la primera volta. La zona de play-off està a dos punts, la quarta plaça l'ocupa el rival de la pròxima setmana: l'Alcoyano, que avui no ha pogut passar de l'empat a 0 al seu propi camp. Serà un partit complicat, en aquest camp tan sols i va guanyar el Sabadell quan estava en plena forma. 

dissabte, 1 de gener del 2011

El primer partit de l'any

Jornada 19. CD Castelló - UE Sant Andreu. 2/1/2011 - 16h. Nou Estadi Castalia.

El Nou Estadi Castalia un dels atractius del duel de demà.
El Sant Andreu disputa demà a Castelló el seu primer partit de l'any 2011 que tot just avui estrenem. Quinze dies desprès de la victòria per la mínima davant l'Ontinyent els homes de Natxo González tornaran a vestir-se de curt per jugar a camp contrari, un camp considerats per molts afeccionats andreuencs dels més bonics de la categoria i que més ganes tenien de poder visitar. El partit que cau enmmig de les festes nadalenques i en dia feiner per molts comerços del barri, dificultarà que molts andreuencs si puguin desplaçar. De fet seran dos partits seguits jugant fora de casa, doncs, el partit de demà es tracta del darrer partit de la primera volta i el pròxim serà primer partit de la segona volta. Són dues visites complicades, contra el Castelló perquè malgrat no estar en el seu millor moment és un club amb història  i sempre pot despertar i l'Alcoià perquè és el quart classificat. De totes maneres si els andreuencs volen demostrar que han iniciat el procès de recuperació han de fer-ho derrotant a rivals d'entitat en escenaris complicats. Si més no plantar-hi cara i anar millorant amb el joc ha de ser un dels reptes de l'equip.

El partit de demà que es podrà seguir en directe pel Canal 33 significarà el retrobament entre Sant Andreu i Castelló 13 anys desprès. La darrera vegada en que es van veure les cares va ser a la  jornada 35 de la temporada 96-97. De les nou visites en lliga dels andreuencs a Castalia tan sols una ha acabat en victòria, va ser a la temporada 70/71. El Castelló que l'any passat militava a la segona A aquest any  no està gens en forma, ja que ocupa la 12ena posició. Val a dir però que en els darrers dos mesos de competició no ha perdut cap partit. El mes d'octubre va ser castatròfic pel conjunt blan-i-negre ja que va perdre en 4 dels 5 partits que va jugar. Però desprès d'aquella mala ratxa s'ha refet i ha aconseguit si més no començar a recuperar algunes posicions a la taula. L'any posterior a un descens sempre és complicat per a un club. Destaquem que demà hi haurà duel de golejadors, doncs, Luismi Loro amb 9 gols i Miguélez amb 8 són els dos màxims anotadors de la categoria.