divendres, 29 d’abril del 2011

Duel contra un rival directe

Jornada 36. UE Sant Andreu -  Orihuela CF. 30/4/2011 - 16h. Estadi Narcís Sala

Matamala ha marcat en els dos darrers partits
El Sant Andreu juga en un horari més habitual de Premier League que no pas de la nostra lliga. Demà dissabte a les 16:00 de la tarda a causa de les exigències televisives. Sigui retransmés per la televisió o no, el partit és transcendental pels andreuencs i també pels valencians. Tots dos equips es troben en una situació molt similar. Si comparem la trajectòria de tots dos conjunts durant aquesta temporada, hi veurem diverses coincidències. Tots dos equips van ser líders a la primera volta, però a la segona volta han quedat allunyats del liderat. Tots dos equips encaixen molts pocs gols, sent dels menys golejats del grup, però al mateix temps tots dos equips tenen dificultats per aconseguir marcar. La posició actual a la taula és molt similar. Els grocs es troben a la cinquena posició, una per sobre dels andreuencs. Tenen dos punts més. Per tant, una victòria quadribarrada permetria avançar una posició segur. No es tindria el play-off garantit ja que la majoria dels rivals han de jugar diumenge, però al menys s'aconseguiria la cinquena plaça, que dóna accés a la fase prèvia de la Copa del Rei. Per poder entrar al play-off caldria esperar que el Lleida i l'Alcoyano que juguen a fra punxessin. Però el Sant Andreu ara com ara no s'ha de preocupar en que els altres punxin, sinó en guanyar ell mateix. Un cop ho faci ja podrà fixar-se en el que fan els altres. Cal destacar que les tres darreres visites de l'Orihuela al Narcís Sala han acabat en empat, així que el partit no serà gens fàcil i menys tenint en compte que els valencians venen de guanyar per 3 a 0. Una victòria que a part del resultat, els va permetre seguir amb les opcions més vives que mai, doncs, van igualar al Lleida i l'Alcoyano a 56 punts. El Sant Andreu demà haurà de fer un bon partit per superar a l'Orihuela i aixó passa per jugar bé com ha fet en certs trams dels darrers partit, però també és totalment necessari no cometre errors puntuals que destrossin la feina feta. Sigui com sigui, el partit de demà és transcendental, les oportunitats ja no es va esgotant, només queden tres jornades.

dijous, 28 d’abril del 2011

Millor fora que a casa

Aquesta temporada, i més concretament en els darrers mesos, el Sant Andreu ha obtingut millors resultats a camp contrari.

A la temporada passada el Sant Andreu no va perdre cap partit a casa durant la lliga regular. Va ser a la primera eliminatòria de play-off que es va punxar al Narcís Sala. Va ser per la mínima i jugant bona part del partit amb un jugador més. No només a la temporada passada l’equip va ser fort a casa també ho va ser en les altres campanyes de Natxo o també ho va ser amb altres entrenadors a la banqueta. Aquest any però, el Narcís Sala no és el feu inexpugnable d’altres ocasions. Si bé és cert que els andreuencs aquesta temporada tan sols ha perdut en dues ocasions a casa (contra Dénia i Sabadell) i per la mínima, no han aconseguit sumar molts punts al seu estadi. Ens hem de remuntar 5 partits enrere per veure la darrera victòria quatribarrada a casa. Va ser per 2 a 1 davant el Teruel, remuntant un partit que no pintava gairebé. Si mirem la classificació del Sant Andreu a la lliga només tenim els partits de casa i els partits de fora el Sant Andreu ocupa una posició molt millor a camp contrari. A fora és el quart equip i a casa el desè tan sols. Actualment, els andreuencs han sumat els mateixos punts a casa que a fora, tot i que a casa han jugat un partit menys. Tot i així, obtenir les mateixes xifres a fora que a casa quan a fora és molt més complicat sumar bons resultats és significatiu i demostra que aquest equip és més competitiu lluny del Narcís Sala. Dels tres partits que queden dos són a casa i un a fora, així que l’equip haurà de sobreposar-se a aquesta estadística. Els resultats que s’han comentat fins ara s’accentuen si ens centrem en els darrers resultats. Com hem comentat la darrera victòria a casa l’hem d’anar a buscar lluny, concretament al mes de febrer. A fora, la darrera derrota l’hem d’anar a buscar al mes de gener en el que va ser el primer partit de l’any.  

diumenge, 24 d’abril del 2011

Nova oportunitat perduda

UE Sant Andreu 1 - CD Atlètic Balears 1

Aquest matí el Sant Andreu ha tornat a deixar escapar una oportunitat d'or, però això no és notícia, ja que aquesta temporada ha passat en múltiples ocasions, sobretot en aquesta segona volta. Amb aquest resultat els andreuencs segueixen estan a prop del play-off, a dos punts, però tan sols queden 9 punts en joc, així que cada vegada està més complicat arribar a la zona de promoció.

El partit ha començat amb un Sant Andreu que ha fet uns molt bons primers quinze minuts. Ha aconseguit arribar a l'àrea rival en diverses ocasions i en una d'elles Luis Blanco ho ha tingut molt de cara per marcar, ja que estava sol davant el porter, però no ha estat capaç de finalitzar la jugada amb èxit. En la primera aproximació de l'Atlètic Balears ha arribat el gol. Ha estat en una jugada a la contra on la defensa andreuenca ha tardat molt en baixar i on els davanters visitants han estat força ràpids. A partir d'aquest moment hem vist el pitjor Sant Andreu del partit. El gol ha estat un cop dur i difícil de païr. Poc després dues advertències ben clares del cojunt blanc-i-blau. Un gol anul·lat i un xut que Morales refusa. La primera meitat ha acabat amb males sensacions.

A la segona meitat la dinàmica del final del primer temps s'ha esvaït i el Sant Andreu ha tornat a portar la iniciativa. Poc a poc, els andreuencs han començat a generar ocasions de gol. L'entrada d'Aday ha donat una empenta a l'equip, sobretot a nivell ofensiu. L'oportunitat més clara ha estat en una falta. David Llobet xuta i el porter refusa amb dificultats i el rebot ha estat caçat per Tarradellas que no ha aconseguit marcar tot i xutar a boca de canó. La insistència del Sant Andreu ha crescut considerablement amb l'expulsió d'un jugador rival. A partir d'aquí els illencs han retrocedit i els andreuencs han començat a generar perill de debó. Matamala al minut 37 ha fet un gol de bella factura al connectar un xut amb força. Amb l'empat el conjunt quadribarrat encara s'ha crescut més i el seu domini encara ha estat més aclaparador. La llàstima és que el marcador no s'ha mogut més. Destacar que en el temps de descompte Tarradellas ha enviat una pilota al travesser i que la victòria ha estat a tocar, però com sempre els deures s'han començat a fer al final. 

Una vegada més el Sant Andreu demostra que és capaç de lluitar i arribar a fer un bon joc, però com sempre és en petites dósis i cap als instants finals. Per fer quelcom de profit cal més regularitat i a aquestes alçades de temporada si no ha arribat ja, poca cosa queda per fer. Queden tres partits, si s'aconsegueix el play-off serà una carambola i de les bones, però els seguidors andreuencs ja han vist de tot. Així que seguirem atents.

dissabte, 23 d’abril del 2011

Oportunitat d’or per atrapar el tercer i el quart

Jornada 35. UE Sant Andreu - CD Atlètic Balears. 24/4/2011 - 12h. Estadi Narcís Sala

La segona part a l'Hospitalet un dels exemples a seguir
Ni els més optimistes s’esperaven els resultats que s’han produit en els partits avançats d’aquest jornada. El Lleida havia guanyat quatre partits consecutius i era pràcticament impensable que a casa perdés contra l’Alzira. Però el conjunt de la terra ferma va perdre i per 0 a 2. Al mateix temps, L’Hospitalet tenia el difícil repte de vèncer a Alcoi i ho va aconseguir, gràcies a això l’equip riberenc suma 53 punts i encara manté viva l’esperança. Si la victòria del Sant Andreu de la setmana passada va passar més inadvertida pels resultats positius que van obtenir tots els rivals directes, aquesta setmana els andreuencs no es poden queixar. L’únic que ha aconseguit sumar punts ha estat el Badalona. Si l’equip quadribarrat gaunyés igualaria l’Alcoyano i el Lleida que tenen 56 punts. Però cal destacar que la frase porta davant un si condicional. Perquè al llarg d’aquesta temporada el Sant Andreu ha deixat escapar molts punts que semblava que ja es tenien a la butxaca, en algunes ocasions perquè el rival era teoricàment assequible i en d’altres perquè es jugava amb el marcador a favor i amb superioritat númerica. En molts moments com aquest s’han deixat escapar punts, però ara no és hora de mirar enrere. Sinó que és el moment de pensar en aprofitar el màxim possible els 12 punts que queden per jugar-se. La darrera victòria va ser “in extremis”, però va ser fruit de la insistència, de posar-ho tot sobre la taula. El treball de la segona meitat és el referent a seguir, no perquè allà es veiessin grans fórmúles tàctiques del que cal fer, sinó en quan a la lluita de l’equip. De fet al camp de L''Hospitalet vam veure el mateix espèrit amb aquella magnífica remuntada. Demà, 24 d’abril, farà un any exacte que varem ser campions de segona B, quin moment millor per començar una bona escalada cap al play-off.

dijous, 21 d’abril del 2011

La jornada 35 repartida en 4 dies diferents

El fet que sigui setmana ha causat que els clubs decideixen diferents dies i horaris per disputar els seus partits. El Sant Andreu jugarà el diumenge 24 a les 12h en un partit que serà de portes obertes

Com ja és habitual la setmana santa obliga als clubs ha plantejar-se quan és millor jugar els partits. Cada directiva pren la seva decisió i n'hi ha de ben diverses. Alguns clubs han preferit avançar els seus partits abans de que la gent marxi de vacances. Altres, en canvi, han mantingut el dia i l'horari habitual. Altres temporades hi havia equips que preferien jugar al dilluns de pasqua per la tarda perquè la gent que tornés de vacances i pogués assistir, però cap equip ha escollit aquest any aquesta possibilitat. El Sant Andreu jugarà el diumenge 12, sabent que han fet alguns dels seus rivals directes. L'Alcoyano i el Lleida juguen el dijous a casa. L'equip de la terra ferma té el partit més assequible. L'Alcoyano té un rival més complicat, tot i que cal destacar que l'Hospitalet és més fort a casa que a fora. De fet han perdut els dos darrers partits disputats a camp contrari. Si abans calia precoupar-se només d'un mateix ara que queden només 12 punts en joc cal mirar també el que fan els altres equips. Els andreuencs necessiten de cara a les darreres jornades  guanyar, però esperar que els rivals directes deixen escapar alguns punts. Per acabar destacar que el partit del Sant Andreu serà de portes obertes i que la previsió del temps pel cap de setmana és de pluja, tot i que esperem que afecti el menys possible al partit.

Partits de la jornada 35
Dijous 21 a les 20h: Alcoyano - L´Hospitalet, Santboià - Gandía, Lleida - Alzira
Divendres 22 a les 12h: Badalona - Alacant
Dissabte 23 a les 20h: Ontinyent Gramanet 
Diumenge 24:
A les 11:30: Dénia - Mallorca B
A les 12h: Sporting Mahonés - Teruel, Sant Andreu - Atlètic Balears
A les 17h: Castelló - Sabadell
A les 18h: Orihuela - Benidorm

diumenge, 17 d’abril del 2011

Un gol a les acaballes permet al Sant Andreu seguir amb opcions

UDA Gramenet 0 - UE Sant Andreu 1

Aquest matí el municipal de Santa Coloma semblava un camp neutral. En primer lloc, perquè s'ha desplaçat força gent del Sant Andreu, més d'un centenar, i en segon lloc perquè la Gramenet ha comptat amb el suport de molt pocs afeccionats. En general el partit ha estat igualat, però en alguns trams els andreuencs han estat superiors i han fet mèrits, més que suficients, per endur-se els tres punts. Cal pensar que Luis Blanco ha arribat a estavellar fins a tres vegades la pilota al pal.

El partit ha començat bé pel Sant Andreu que poc a poc generava ocasions de gol. Com sempre les oportunitats de que disposava no eren prou clares, així que, tot i fer-se evident que eren els andreuencs els que portaven el ritme del partit la Gramenet no patia en excés. Potser sí que han patit una mica en l'oportunitat més clara de la primera meitat una ocasió de Luis Blanco que sol davant del porter xuta bé, però estavella la pilota al pal. Luis Blanco que per tercer partit consecutiu tornava a fer de davanter centre ha estat participatiu i ho ha intentat en tot moment, però avui li ha mancat sort per enviar la pilota al fons de la xarxa.

La segona meitat ha començat amb el mateix guió que la primera. Amb el Sant Andreu aconseguint arribar a l'àrea de la Gramenet, però sense arribar a crear perill. L'entrada de David Llobet i Matamala ha estat un encert avui i s'ha fet amb suficient temps per canviar la dinàmica del partit. Els primers minuts amb Llobet al camp no s'han percebut com a diferents, però amb el pas del minuts l'equip s'ha contagiat de la insistència atacant del jove davanter andreuenc. A partir del minut 70 l'equip quadribarrat ha començat a generar perill com no ha estat capaç de fer-ho en tota la temporada. Les ocasions de gol en els darrers 20 minuts de partit, s'han succeït cada 2 minuts i no eren xuts llunyans o pilotes penjades sense rematada, sinó que a diferència de la norma andreuenca d'enguany, eren arribades fins a la mateixa àrea petita on només calia l'empenta final. Luis Blanco ha tingut la més clara de totes al fer una vaselina que ha donat al pal, a sobre a tingut la mala sort d'arribar a caçar el rebot i tornar-lo a enviar al pal. N'ha fet tres avui. Matamala n'ha tingut dues molt clares abans de marcar. Una que sol davant del porter només havia de controlar abans de xutar, però que no ha estat capaç de controlar la pilota i l'altre que s'ha llençat per rematar de cap i no l'ha conectat bé. Però al final al minut 88 si que ha controlat decentment i ha pogut batre a Barragan. L'euforia de tots els andreuencs desplaçats era màxima en aquell moment. Els darrers minuts com sempre, una mica de patiment, però no hi hagut temps per res més. Per fi una victòria i a seguir treballant.

dissabte, 16 d’abril del 2011

A esgotar les darreres opcions

Jornada 34. UDA Gramenet - UE Sant Andreu. 17/4/2011 - 11:45. Municipal de Santa Coloma

Al partit d'anada el resultat va ser d'empat a 2
Demà el Sant Andreu té una de les darreres oportunitats d'enganxar-se a la lluita pel play-off. Però cal aprofitar-la. En el cas d'obtenir un resultat positiu l'equip andreuenc podria començar a mirar cap amunt, més tenint en compte que el Lleida juga contra l'Alacant, un equip fort a casa, i que l'Orihuela ha de jugar al camp de l'Atlètic Balears, on sempre es poden produir sorpreses També podria ser que pel contrari aquests rivals a la taula obtinguessin bons resultats i el Sant Andreu un que no fos favorable. De fet, els quadribarrats fa 5 partits que no guanyen i això no ajuda a  la moral del seguidor andreuenc. Al mateix temps, la Gramenet  demostra que pot fer mal, per exemple, va guanyar el seu darrer partit a casa per 3 a 1 davant un rival similar al Sant Andreu, almenys pel que fa a la situació a la taula, l'Orihuela. Per mirar de ser optimistes caldria anar al partit de la temporada passada al camp de la Gramenet. Aleshores el Sant Andreu venia d'una mala ratxa de 5 partits sense guanyar i la va tancar guanyant per 0 a 5. Després d'aquell resulltats els andreuencs ja no perdrien més fins a proclamar-se campions de lliga. La situació, però aquest any és ben diferent. L'any passat l'equip, el millor del grup, va patir una mala ratxa que ja hauriem firmat tots aquests any i que va ser anecdòtic. Aquesta temporada, en canvi, el Sant Andreu sembla que no s'acaba de treure la mala ratxa de sobre. Sigui com sigui, cal pensar en el partit de demà i intentar esgotar les opcions que queden, deixar de lamentar-se i mirar d'afrontar les poques jornades de temporada que queden amb el màxim esforç. Per això, els andreuencs queden citats a les 10:30 al Narcís Sala per enfilar camí cap a Santa Coloma.

divendres, 15 d’abril del 2011

Arriba el tram decisiu de la lliga

Quan queden només 5 jornades perquè s'acabi la lliga regular, no hi ha res decidit matemàticament. A la part alta, el Sabadell té la promoció d'ascens a tocar i està molt ben posicionat per guanyar la lliga (li treu 5 punts al segon) mentre que a la part baixa Alzira, Mallorca B i Santboià tenen tots els números de baixar a Tercera.

La zona mitja-alta de la classificació està més comprimida que mai, ja que es podria dir que el 10è classificat (l'Hospitalet) està a 6 punts del quart i fins i tot manté encara alguna opció de classificar-se per a les eliminatòries d'ascens. En canvi, el segon classificat (Badalona), no té res assegurat, ja que està només tres punts per sobre del cinquè.

En el següent quadre hem recopilat els rivals de tots els equips en aquest final de lliga. La graduació de color indica la posició del rival a la taula: en color verd els més ben classificats, i en vermell els equips de la zona baixa.


Podem observar que el Sant Andreu té l'avantatge de jugar tres partits a casa i només dos fora, a diferència dels equips que té al damunt (Badalona, Alcoyano, Lleida i Orihuela), amb els quals es disputarà l'accés a la promoció. A més, un d'aquests dos desplaçaments és el d'aquest diumenge a Santa Coloma, per la qual cosa el Sant Andreu és l'equip que ha de fer menys quilòmetres en aquest final de lliga, i això pot repercutir positivament en l'estat físic dels jugadors. Ara bé, també cal dir que el factor camp aquesta temporada no ha estat gaire determinant per al Sant Andreu, ja que ha aconseguit gairebé tants punts fora (24) com al Narcís Sala (26).

El Sant Andreu ocupa actualment la sisena posició, i necessita avançar dos equips per acabar en posicions de promoció. És evident que una condició imprescindible per fer play-off és que el Sant Andreu comenci a sumar de tres en tres. En cas que això fos així, quins equips són els que el Sant Andreu podria avançar amb més facilitat?

Si ens fixem en els resultats dels últims partits, observem que l'Orihuela ha patit una davallada considerable: si bé en el primer tram de la lliga era un mur en defensa (6 gols encaixats en els primers 20 partits), a la segona volta s'ha mostrat com un equip molt vulnerable (22 gols encaixats en els últims 13 partits). Són unes dades soprenents, si tenim en compte que l'Orihuela ha jugat amb el mateix porter (Ricardo) i pràcticament amb els mateixos defenses titulars durant tota la temporada (a excepció de Manu Micó, fitxat pel Recreativo al mercat d'hivern). El codi de colors del primer quadre ens mostra que l'Orihuela té un calendari molt semblant al del Sant Andreu. Andreuencs i oriolans juguen primer contra dos rivals de la part baixa, després s'enfronten entre ells al Narcís Sala, i finalment juguen contra dos equips que podrien arribar al final de lliga sense motivacions. La diferència entre els dos equips és de dos punts, per tant l'Orihuela és l'equip amb més possibilitats de ser superat pel Sant Andreu, sent clau l'enfrontament directe de l'1 de maig al Narcís Sala.

Faltaria buscar un altre candidat. L'Alcoyano, a només 3 punts i amb el gol-average guanyat per part dels andreuencs, és qui té més números. L'Alcoyano té un calendari complicat, amb les dues visites a Mallorca encara pendents i un difícil desplaçament a la Nova Creu Alta. Precisament en aquest partit el Sabadell podria tenir opcions de proclamar-se campió de la categoria. Per altra banda, el Badalona, amb cinc punts més que el Sant Andreu, sembla a priori massa llunyà. Però si ens fixem en el que va passar fa dues temporades (el Sant Andreu va remuntar els 6 punts de desavantatge que tenia amb el Sabadell, a falta de cinc jornades) no és descartable que enguany es pugui produir una situació similar. I més tenint en compte el baix rendiment del Badalona com a visitant: els escapulats tan sols han sumat dues victòries a domicili, l'última d'elles el 31 d'octubre. Cal afegir que a casa els badalonins han perdut solidesa, sumant només dues victòries en els últims cinc partits al Camp del Centenari.

Després de la victòria de la passada jornada contra el Terol (3-0) el Lleida s'ha col·locat per primera vegada en posició de play-off i és un dels equips que està més en forma en aquesta segona volta. Els lleidatans han sumat 40 punts en els últims 20 partits, xifres només igualades pel Sabadell. Amb aquesta dinàmica, i amb una afició que cada vegada omple més el Camp d'Esports (4.500 espectadors en l'últim partit), sembla difícil que el Lleida pugui acabar sortint de les places de privilegi.

L'Alacant, amb els mateixos punts que el Sant Andreu, podria ser el gran aliat dels andreuencs. El Sant Andreu té el gol-average a favor, i a més els dos propers partits de l'Alacant són enfrontaments directes amb el Lleida i el Badalona. Si l'Alacant aconsegueix esgarrapar alguns punts en aquests dos partits, indirectament podria facilitar les coses al Sant Andreu.

Totes aquestes anàlisis s'han fet en base a estadístiques i trajectòries, però el futbol ens dóna moltes sorpreses i pot passar de tot. El Sant Andreu ha de demostrar que és un candidat al play-off, i això passa per guanyar els propers dos partits contra rivals de la part baixa. Tal com s'ha desenvolupat aquesta lliga, tan igualada i amb molts equips lluitant per la promoció, no es pot descartar res fins que no quedin possibilitats matemàtiques. I tampoc s'ha d'oblidar que la cinquena plaça dóna accés a la Copa del Rei, per la qual cosa no s'ha de llençar la tovallola abans d'hora.

dijous, 14 d’abril del 2011

El club passarà a mans de Manuel Camino el 30 de juny

A la Junta Extraordinària d'Accionistes d'aquesta tarda Joan Gaspart ha informat del traspás de poders, tot donant alguns detalls. Per conèixer el projecte de Manuel Camino caldrà esperar.

La junta ha començat amb l’informe del president que de fet ha ocupat l’espai de gairebé tota la reunió. Primer de tot, Joan Gaspart ha fet repàs de les seves vivències a la UE Sant Andreu tal i com ja ha fet en les darreres juntes. Començant pel seu contacte amb a Francesc Aresté i acabant pel darrers fets. Els assistents tenien ganes, però que comencés a ocupar-se dels afers actuals.  Els que ha començat a explicar tot dient que no havia fet cap operació en ferm, ja que primer esperava a explicar-ho a la junta. Ha lamentat el fet que a la premsa hagués aparegut abans que ho sabessin els accionistes andreuencs, dient que un canvi de propietari en d’altres clubs passa desapercebut i que al Sant Andreu sempre té ressò.

Un cop ha abordat el tema del dia, ha deixat clar les seves intencions, les mateixes que ja havia anunciat a la junta del novembre passat. S’ha mantingut en la idea de que tot i rebre diferents ofertes calia centrar-se no en l’econòmica més generosa, sinó amb aquella que fos més beneficiosa pel Sant Andreu. Per l’encara president del Sant Andreu hi havia algunes condicions fonamentals ha deixar ben resoltes a l’hora de vendre i és que el nou propietari havia d’assegurar que no s’enduria mai al club fora del Narcís Sala, que jugaria sempre amb els seus colors i que el futbol base es mantindria. 

L’anunci del nom del futur propietari s’ha fet esperar i fins i tot algun assistent li ha recriminat que tardés tan a anunciar-lo. Gaspart ha contestat que calia fer-ho en el moment oportú. Desprès de tots els preàmbuls ha anunciat a Manuel Camino com la persona a la qual li cedirà la major part de les accions i la presidència del club un cop finalitzi la temporada. També ha dit que ell seguirà mantenint algunes de les accions, quedant com a accionista minoritari ja que la seva vinculació no pot quedar reduïda al no res.  

Al torn de precs i preguntes, s’ha demanat si el senyor Camino era a la sala i aquest que si que hi era ha saludat als accionistes. Tot i així, no ha fet cap intervenció. Com ha comentat Gaspart serà en una futura junta on el nou propietari del Sant Andreu anunciï el seu projecte. Per altra banda, Gaspart ha comentat que s’havia trobat amb Natxo González per explicar-li la situació. Segons ha comunicat l’entrenador andreuenc li ha dit que no patís per res, ja que els jugadors seguiran treballant sense afluixar, ja que els reptes esportivament l’equip està molt viu, molt a prop del play-off. Veurem el diumenge a Santa Coloma si és cert.

Algunes frases per recordar

“És una assemblea important, però no és una assemblea històrica. ”
“Jo no he fet encara res, digui ui ho digui.”
“Hi Ha hagut ofertes diverses per comprar el club, una d’elles era de 3 milions d’euros.”
“Tot els jugadors acaben el contracte el 30 de juny excepte 2.”
“La persona que agafi el club ha de tenir les mans lliures”
“Hi diré quan jo vulgui, no ve d’un minut, total... després de 30 anys.”
“No desapareixeré sense cap acció.”
“Si aporta o no recursos (referint-se a Camino),  serà decisió seva, però jo li recomano que pensi en el precedent que hi ha hagut.”
“Deixo el Sant Andreu consolidat a 2na B i... qui sap si algo més.”
“El senyor Camino no és un tapat meu, té personalitat pròpia.”

dimecres, 13 d’abril del 2011

Arriba el moment de resoldre les incògnites

L'esperada junta extraorindària d'accionistes d'aquest dijous permetrà conèixer els detalls de tot el que s'ha anunciat a la premsa durant la darrera setmana

Fa tot just una setmana que la pàgina web Futbol Catalunya publicava un article sobre l'àdeu de Joan Gaspart. A partir d'aquí altres mitjans de comunicació també van dir-hi la seva. En els diversos articles, molts dels quals vam enllaçar al blog de Narcís Sala, hi havia un seguit de contradiccions. Per exemple, en alguns mitjans es donava la venda a Manuel Camino com una operació ja realitzada i en d'altres s'anunciava que tan sols era una de les diverses possibilitats que tenien en ment Gaspart, ja que segons afirmaven podria haver-hi un altre possible comprador i fins i tot podia donar-se una via alternativa a aquestes dues ofertes de compra. Sigui com sigui, totes tenien en comú que Joan Gaspart deixaria el club andreuenc, o almenys que canviaria dràsticament el seu rol a l'entitar, a la junta d'accionistes que ha de tenir lloc aquest dijous. Per treure'n l'aigua clara cal, doncs, esperar-se a la celebració de la junta ja que serà allà on es puguin aconseguir tots els detalls de primera mà. De ben segur que el segon punt de l'ordre del dia, l'informe del president, donarà molt de sí. De moment és impossible fer valoracions de qualsevol mena ja que no sabem realment per on van els trets. Als articles apareguts no hi ha cap cita de Joan Gaspart, sinó que tot són informacions en les quals no es deixa veure clar com s'han obtingut. Amb aixó no volem dir que no hi ha res de cert en tot plegat, sinó que estarem ben atents a conèixer de primera mà tot el que ens falta per saber.

dilluns, 11 d’abril del 2011

El Sant Andreu cau per la mínima davant el líder

UE Sant Andreu 0 - CE Sabadell 1

El partit d'aquesta tarda al Narcís Sala, ha estat el partit típic d'empat, tot i que el resultat no ho manifesti d'aquesta manera. El resultat ve donat per una jugada puntual, molt desafortunada, però el desenvolupament del matx en cap moment ha denotat que l'equip vencedor fes més mèrits que el vençut. Al mateix temps, tampoc s'ha vist un veritable líder de la categoria, sinó un equip que ha jugat defensivament i que ha oportunitat el poc perill que ha generat. Malgrat tot, el Sant Andreu no ha sabut canviar la situació i ha tornat a demostrar una vegada més les mancances que té.

Els dos rivals s'han tingut molt respecte un a l'altre en tot moment. Semblava un partit típic d'eliminatòria en el qual cap dels dos equips vol perdre i per això difícilment es tiren a l'atac amb decisió. Els primers compassos de partit han estat favorables al Sabadell. Però a mesura que al partit ha avançat han estat els locals els que han començat a dominar la situació. Tot i el domini sobre el terreny de joc, com sempre, els andreuencs no han estat capaços de generar ocasions clares de perill. A més a més, quan més atacava l'equip quadribarrat ha estat quan els visitants a la contra han fet el gol de l'empat en una jugada molt injusta ja que un jugador del Sabadell s'ha endut la pilota amb la mà.

La segona meitat ha estat com les d'altres partits al Narcís Sala. Un Sant Andreu que hi intenta posar ganes, però que no aconsegueix res de profit. Li costa encadenar jugades i acabar havent de retrocedir pilotes enrera continuament. D'aquesta manera arriba poques vegades a la zona de perill i en comptades ocasions arriba a generar oportunitats de gol. L'entrada d'Aday, Manteca o Bueno no ha canviat el signe del partit. Aquell Sant Andreu de la segona meitat d'Hospitalet avui no ha aparegut. Així que el marcador no s'ha mogut i amb aquesta derrota els andreuencs ja porten tres partits consecutius sense guanyar casa, és més, tan han sumat 2 dels darrers 9 punts que es podien fer a casa. El pròxim partit serà diumenge vinent al camp de la Gramanet.

dissabte, 9 d’abril del 2011

Duel contra el líder

Jornada 33. UE Sant Andreu – CE Sabadell. 10/4/2011 – 17h. Estadi Narcís Sala

El St Andreu va saber jugar contra el líder quan ho era el Badalona
Si la setmana passada el Sant Andreu jugava contra un equip que estava en plena forma com era L’Hospitalet de Miguel Álvarez, aquest diumenge tindrà el difícil repte de superar el Sabadell de Lluis Carreras que és l’actual líder del grup III de la segona divisió B. I diem superar perquè tot i que empatar contra el líder és un resultat prou meritori, la proximitat del final del campionat de lliga obliga a sumar tres punts. La darrera vegada que l’equip arlequinat va perdre va ser al mes de gener al camp de l’Sporting Mahonés i per la mínima. La diferència entre el Sabadell és de 7 punts. Però als andreuencs la diferència que més els hi interessa superar és la d’1 punt respecte l’Orihuela. L’equip de Natxo González començar el partit sabent el resultat del partit de l’Orihuela ja que juga a les 11:30 contra l’Sporting Mahonés. Però per entrar a la zona play-off no tan sols cal superar l’equip groc, sinó també al Lleida que juga a casa contra al Teruel a la mateixa hora que el Sant Andreu. La situació no és fàcil més tenint en compte que tot i que els equips van punxant els quadribarrats tenen problemes per anar tirant els seus partits endavant. A casa per exemple, els andreuencs tan sols ha aconseguit dues victòries a casa en el que portem de 2011.

Pel partit de demà el Sant Andreu comptarà amb tots els seus efectius, excepte Enric Socías que va ser expulsat la setmana passada a la Feixa Llarga. Qui torna a l’equip és Roger Matamala que es va perdre els dos darrers compromisos per sanció. Està per veure si tornarà a ser titular o Natxo González torna a provar de jugar com ho va fer la setmana passada, sense un clar davanter centre, malgrat que va ser Luis Blanco qui va estar més estona com a jugador més avançat. El partit serà retransmès en directe pel canal Esport 3.

divendres, 8 d’abril del 2011

Confirmada la Junta General Extraordinària d'Accionistes

Malgrat que encara no hi ha confirmació a la web oficial del club, durant el dijous els accionistes han rebut la carta de la convocatòria de la Junta d'Accionistes

La junta anunciada pels mitjans de comunicació s'ha confirmat durant el dia de dijous a mesura que els accionistes han anat rebent les cartes amb la convocatòria. La junta d'accionistes serà el dijous 14 de'abril a les 19h (en segona convocatòria, si calgués, al dia següent) i recuperarà la seva seu habitual el col·legi Jesús Maria i Josep que està al costat del Narcís Sala, rescordem que la darrera junta es va fer al Club Natació Sant Andreu. 

L'ordre del dia consta de 4 punts, en els quals no s'específica res del que es tractarà, doncs, els punts que s'anuncien són totalment protocolaris de l'informe del president, punt que és a qualsevol junta, als precs i preguntes i l'aprovació de l'acta. Tot i així, ens podem fer a la idea de a l'informe del president es resoldran moltes de les incògnites que es plantegen. Malgrat que la Junta d'Accionistes no està anunciada a la web oficial del club suposem que en les properes hores apareixerà la notícia tal i com s'ha fet sempre en aquestes ocasions.

dijous, 7 d’abril del 2011

Més noticies per a la sorpresa. El diari Ara dóna per fet que Manuel Camino ja ha comprat el Sant Andreu

Si ahir dimarts al migdia la web de Futbol Catalunya plantejava si Gaspart volia vendre el Sant Andreu, el diari Ara publica a la seva web que Manuel Camino ja ha comprat al Sant Andreu

En menys de 24 hores, dues notícies bomba. Si ahir al migdia era Futbol Catalunya, avui dimecres a les 0:02, el diari Ara és qui publica una noticia sobre el canvi d'amo del Sant Andreu. Però el jove diari català dóna per fet la venda del club a Manuel Camino i que la decisió es comunicarà a l'assemblea del dia 14. El club de moment no ha fet cap comunicat oficial a la seva web.

Com que possiblement durant les properes hores tinguem novetats d'aquests mitjans de comunicació o d'altres us proporcionem el recull de premsa de tot el que es publiqui:

dimecres, 6 d’abril del 2011

A la web de Futbol Catalunya es pregunten si Gaspart vol vendre el Sant Andreu

Malgrat que l'article plantegi el desig de vendre el club com una pregunta, hi apareixen dues informacions que es donen per fet: sobre la taula hi ha dues ofertes i es celebrarà una assemblea el dia 14 d'abril

Gaspart en una junta de la temporada passada
Aquest migdia a la web de Futbol Catalunya ha aparegut una notícia que de ben segur ha sorprés a molts andreuencs. És cert que des del tràgic desenllaç del play-off de la temporada passada s'han escoltat els rumors més diversos sobre la continuitat o no de Joan Gaspart com a màxim mandatari del Sant Andreu i com a propietari del club.  Però fins ara tot això han estat rumors. Avui però, la notícia prové d'un mitjà de comunicació del Futbol català el qual els seguidors andreuencs i del futbol modest en general estem habituats a seguir i que al mateix temps té cert prestigi en quan a fiabilitat de les seves informacions. La informació sobre el desig de Joan Gaspart de vendre el club apareix com una pregunta, per tant, es manté la prudència. Tanmateix es donen dues informacions segures: que hi ha dos persones que han fet una oferta pel Sant Andreu, són Manuel Camino i Genís Vera. I, per altra banda, que hi haurà una assemblea el dia 14 d'abril ja que seria aleshores on es decidiria tot plegat. En aquests moments no hi ha cap informació al respecte a la web oficial del club i tenint en compte que queda una setmana pel dijous 14 d'abril, si aixó fos veritat, el club hauria d'avisar en breu si és que no hauria d'haver anunciat quelcom ja. Per això, cal ser prudents amb tot això. En primer lloc perquè cal esperar a tenir la informació oficial i, en segon lloc, perquè estem a un moment de la temporada on hi ha molt en joc i que l'entorn es comenci a enrarir no ajuda a l'equip que necessita en aquests moment tot els suport dels andreuencs. Sigui com sigui estarem atents a tot allò que pugui passar ja que un fet així és de gran transcendència per la vida del club i no podem predre'n detall. 

dimarts, 5 d’abril del 2011

Andreu Subies pren possessió del càrrec

Aquest matí s'ha celebrat l'acte de presa de possessió del càrrec de president. Un càrrec que sembla maleït si repassem el que ha passat en els darrers temps a la Federació Catalana de Futbol. Desprès d'aquest acte comença l'hora de la veritat per Subies, l'hora de posar-se a treballar.

Foto: www.fcf.cat
Aquest matí a l'antiga fàbrica d'Estrella Damm ha tingut lloc l'acte de presa de possessió de president. Andreu Subies que va vèncer a les eleccions del passat 26 de març, ja va poder començar a exercir el seu càrrec oficialment el 30 de març que va ser quan es va tancar al registre. Tot i així, amb l'acte d'avui podem dir que començar al seva etapa com a president d'una Federació Catalana que sembla que viu en una época plena de daltibaixos. En els darrers temps el canvi de presidents ha estat constant, ja que en la majoria de temes importants hi ha hagut forces desavinences entre els mandataris de l'organisme. Des de la Unió Esportiva Sant Andreu ens interessen certes decisions que puguin afectar al futbol modest. De fet a l'acte d'aquest matí en el  també hi ha assistit Angel Maria Villar, president de la Federació Espanyola, i ha recordat a Subies que com a president de la Federació Autonòmica ha de tenir especial dedicació al futbol modest. 

Un dels temes que caldrà abordar serà el de trobar un format de Copa Catalunya que agradi als clubs. Per aquest afer sembla que no s'hi trobin solucions dirigeixi qui dirigeixi la Federació. Subies haurà de buscar noves fórmules per fer més atractiva la competició, cosa que no serà gens fàcil., emnys en un futbol cada dia més globalitzat. Subies que té mandat per 6 anys, ha fet esment a posar seny, la qual cosa suposem que serà un forma de buscar l'estabilitat tan desitjada. També ha anunciat en tot moment, al llarg de la campanya i a les entrevistes als mitjans un cop ha estat escollit, que escoltarà als clubs, doncs, suposem que serà la seva principal estratègia per gunayar-se la seva complicitat per tal de mantenir la calma i aconseguir més unitat al futbol català. Sigui com sigui, al nou president se li gira feina. Li desitgem tota la sort del món, perquè com a andreuencs ens interessa una federació que treballi per a un millor futbol català. Estarem atents a tot el passi.

diumenge, 3 d’abril del 2011

Segona part esperançadora

CE l'Hospitalet 2 - UE Sant Andreu 2

El Sant Andreu ha sumat aquest matí un nou empat (el quart consecutiu) en la seva visita al Municipal de la Feixa Llarga. Ha estat un partit que ha passat per diverses fases i que a diferència dels darrers partits que han estat ben insípids, al d'aquest matí ha estat d'allò més emocionant. El resultats no satisfà a cap dels dos equips, però el joc vist avui demostra que L'Hospitalet està en un bon moment de forma i que el Sant Andreu quan està inspirat pot fer grans coses.

Tot i que només començar ha estat el Sant Andreu qui ha generat les dues primeres ocasions, han estat els riberencs els que s'han avançat amb dos gols matiners de Sergio Cirio, als minuts 6 i 16. El Sant Andreu no era capaç de crear ocasions clares de perill, en canvi, els locals tot i arribar en menys ocasions, quan ho feien eren amb molt de perill. En els dos gols Sergio Cirio s'ha quedat sol davant de Morales que no ha pogut fer res per impedir-los.

Després del descans el Sant Andreu ha sortit llençat i ha començat a generar ocasions més clares de gol. Al minut 10 de la segona part Miguélez transformava un penal forçat per Blanco. A partir d'aquest moment l'equip ha tingut el seu millor moment. Dues ocasions molt clares han insinuat que l'empat estava ben aprop. En una d'elles Blanco ha fet una vaselina al porter sense éxit i en l'altre David Llobet ha enviat la pilota a la part exterior de la xarxa. La insistència andreuenca ha trobat la seva recompensa al minut 30, amb un golàs de cap per tot l'escaire, obra també de Miguélez, que ja porta 13 gols enguany. Semblava que quedava temps per l'empat però Socías ha vist la segona groga a cinc minuts del final i el Sant Andreu s'ha conformat amb un empat molt meritori. L'afició andreuenca present a la Feixa Llarga donava l'empat per bo, després que l'Hospitalet estavellés una pilota al pal a les acaballes del partit, i tenint en compte que l'Hospi només havia cedit un empat en els últims 10 partits com a local. És increïble com el Sant Andreu pot plantar cara a rivals forts i desprès desplomar-se davant dels rivals més tous.

La derrota de l'Orihuela a Santa Coloma (3-1) col·loca els andreuencs a només un punt de les posicions de promoció, però al mateix temps han perdut una posició ja que el Lleida els ha igualat a punts i els supera pel gol average. El pròxim partit serà al Narcís Sala contra el Sabadell, l'actual líder. El partit esn aquesta ocasió serà a les 17h.

Miguélez agafa la pilota i es disposa a llençar el penal. El davanter asturià ja suma 13 gols.

dissabte, 2 d’abril del 2011

El Sant Andreu visita L’Hospitalet amb l’objectiu de recuperar els punts perduts

Jornada 32. CE L’Hospitalet – UE Sant Andreu. 3/4/2010 – 12h. Feixa Llarga

En els dos darrers partits al Narcís Sala els andreuencs han deixat escapar 4 punts que els hi permetrien assaborir la zona play-off. Així que quan es perden els punts que es suposava que s’havien d’assolir en determinats partits, s’han de recuperar en d’altres escenaris i demà és un d’ells. L’escenari és dels més complicats que es poden trobar actualment a la segona divisió. Malgrat que els riberencs varen perdre el partit de la setmana passada, van ser capaços de mantenir al llarg de 10 jornades la imbatibilitat. I d’aquests 10 partit puntuant, 7 van ser victòries. Això va ser el que va permetre al conjunt de Miguel Álvarez escalar tantes posicions a la taula i passar de ser l’equip que actualment està més en forma del grup tercer. El camp de L’Hospi és el 3r més complicat de la categoria, per darrere dels estadis del Badalona i de l’Orihuela. Tot i així, el Sant Andreu sap el que és fer un bon paper en un escenari complicat tal i com va demostrar en el partit contra el Badalona. Tot i que demà els andreuencs necessitarien una mica més d’encert ofensiu que en aquella ocasió i al mateix temps també serà necessari la solidesa defensiva que no s’ha mostrat en els darrers compromisos. L’equip blanc i vermell és el màxim golejador de la categoria amb 45 gols, 9 més que l’Acoyano que ocupa la segona posició del ranking d’equips més golejadors.

Malgrat que el partit de demà no sigui fàcil cal sortir a buscar la victòria i deixar d’especular. Les oportunitats per avançar cap al play-off es van esgotant poc a poc i els punts s’han de començar a sumar de 3 en 3. El Sant Andreu fa 10 partits que no perd, però d’aquests 10 partits tan sols suma 4 victòries. Està clar que més val perdre algun partit de tan en tan que no pas no sumar cap victòria en moltes jornades. Si estiguéssim a la zona play-off ens podríem permetre especular, però tard o d’hora ho haurem d’intentar i cada cop resten menys jornades, així que potser arriba l’hora.

divendres, 1 d’abril del 2011

Més cames i més cap!

Així de simple, així de complicat. En les darreres jornades s’ha tornat a fer evident que l’equip necessita més forces a les cames, però al mateix temps més fortalesa mental.

Moyano és el jugador més en forma
El partit de diumenge passat va començar de la millor manera possible. Al minut 3 els andreuencs ja havien aconseguit marcar, cosa que normalment costa i de valent. Després del gol van disposar de moltes ocasions per fer el segon i deixar el partit, no sentenciat, però sí ben encarrilat. Però a la que van rebre el gol de l’empat en una jugada aïllada, tot aquell jo demostrat en els vint primers minuts es va esvair. A partir d’aquell moment van entrar els dubtes i no va sortir res a dretes. I és que perquè el Sant Andreu mostri el millor de sí mateix necessita que la sort li somrigui. Fins ara en poques ocasions ha estat capaç de sobreposar-se a les adversitats, tan sols en la remuntada davant el Teruel l’equip va demostrar tenir caràcter. En partits com el de diumenge passat a la que les coses van començar a anar malament l’equip va entrar en un cercle viciós i cada vegada va estar més espès. Al llarg de la segona meitat no va ser capaç de generar perill. Això no és una novetat, ha passat en diverses ocasions. La confiança en un mateix, necessita temps, a d’anar madurant amb resultats positius. Ara que el temps s’esgota sembla que és difícil que això es produeix, però cal seguir treballant.

Manteca va patir una rampa
Al mateix temps es fa molt palès que físicament el Sant Andreu no acaba d’estar bé.  I no parlem de les lesions que són fets desafortunats que a vegades no tenen res a veure amb la planificació física. Sinó que ens referim al fet que en el passat partit dos jugadors van patir rampes a les acaballes del partit. Un d’ells Albert Manteca desprès de les rampes va ser substituït per Joel. A part d’aquestes rampes ja fa temps que veiem com els jugadors de banda acaben els darrers minuts completament fosos. Jugadors com Tarradelles que la temporada passada acabaven bé els partits arriben al tram final molt cansats. No sabem si és qüestió de la preparació física o és circumstancial però és un fet innegable. Val a dir que quan un equip no obté bons resultats el cansament afecta més, encara que sigui psicològicament. A més a més, la temporada passada els extrems estaven acompanyats per uns laterals amb molta projecció i un davanter que queia molt a banda. Com que la màquina no està tan ben engreixada, les peces noten més el desgast. Qui sap sí al principi de temporada el fet de jugar dos partits a la setmana entre lliga i copa del rei va afavorir a l’equip posant-lo més en forma, però el cert és que aleshores tot semblava més de cara.

Les jornades van passant i els problemes del Sant Andreu persisteixen, cada vegada queda menys marge per reaccionar i els rivals que venen són complicats. Però els homes de Natxo González ja han demostrat que a vegades mostren la millor versió d’ells mateixos en les situacions més complicades. Sigui com sigui, l’equip ha de millorar anímicament i físicament, dos aspectes que no són tan diferents, doncs, una ajuda a l’altre. Que canvii per qüestions circumstancials serà complicat, cal un esforç extra i demostrar que les adversitats es poden afrontar i superar.