dissabte, 31 de desembre del 2011

2011, any de canvis al Sant Andreu

Des de la banqueta a la presidència, el concepte de l’any 2011 a la UE Sant Andreu és el canvi, el 2012 serà l’any en que es començaran a veure els resultats

El 2010 va ser un any molt intens pel Sant Andreu amb la disputa del play-off d’ascens a 2na B, però el 2011 també ha donat molt de si. Esportivament no ha estat un any de partit importants o de victòries per recordar, però si que serà (o no) un any amb certa transcendència per la història andreuenca, doncs, els canvis han afectat a tots els nivells de la institució. Manuel Camino ha substituït a Joan Gaspart a la presidència, Piti Belmonte ha rellevat a Natxo González a la banqueta i a la plantilla hi han hagut forces canvis. Però el canvi més important, no és el d’unes persones per unes altres, sinó el canvi de mentalitat en la manera de funcionar del club. El mecenatge d’una sola persona ja és història. La nova junta del Sant Andreu ha de treballar per obtenir els seus propis recursos i gestionar-los amb la major eficiència possible.
 
10 dates destacades del 2011

Canvi a la presidència, canvi a
la banqueta i moltes noves cares
a la plantilla
Diumenge 2 de gener – El Sant Andreu aconsegueix una treballada victòria al camp del Castelló. Amb això suma tres victòries consecutives, però a partir d’aquí noves ensopegades l’allunyen de la zona play-off.

Diumenge 6 de març – El Sant Andreu es col·loca a la zona play-off. La quarta posició tan sols dura una setmana, ja que en el partit següent a casa s’empata contra l’Alzira en el que era una oportunitat única per instal·lar-se amb fermesa a la zona capdavantera de la classificació.

Dijous 14 d’abril – A la Junta d’Accionistes s’anuncia que Manuel Camino substituirà a Joan Gaspart. S’havia filtrat a la premsa unes dies abans. Encara quedaven algunes incògnites que es van resoldre més endavant.

Dissabte 1 de maig – El Sant Andreu rep un dur correctiu al perdre a casa davant l’Orihuela per 0 a 3. El play-off queda ja descartat. L’endemà el Sabadell es proclama campió del grup III de la 2na divisió B.

Diumenge 15 de maig – Es juga el darrer partit de lliga i que serveix com a comiat de Natxo González. El tècnic vitorià deixa el Sant Andreu després de quatre temporades, havent aconseguit un ascens i un campionat de 2na B. També va ser el moment de comiat de jugadors que han deixat empremta al Sant Andreu. Sobretot el cas de Dani Martí que durant 4 anys va  defensar la samarreta quadribarrada.

Dilluns 16 de maig – S’anuncia el fixatge de Piti Belmonte com a nou tècnic del Sant Andreu. De forma no oficial havien sonat diversos noms, durant els dies anteriors. El club havia esperat a que s’acabés la temporada per fer-ho oficial, tot i que com sol ser habitual la premsa ho difon abans.   

Dijous 28 de juliol – És el dia de la presentació de la presentació del primer equip i té lloc la Junta d’Accionistes on es fa el traspàs de poders. La Presentació és un èxit i més de 1000 persones s’acosten al Narcís Sala per conèixer els nous jugadors.

Diumenge 21 d’agost – La lliga comença més d’hora de l’habitual. El primer partit és davant l’Andorra de Teruel. El Sant Andreu no té sort i comença el campionat amb derrota. Per sort, mica en mica anirà millorant.

Dimecres 7 de setembre – El Sant Andreu cau eliminat de la Copa del Rei davant l’Orihuela. Tot i buscar el gol amb insistència són els visitants que aconsegueixen marcar en una de les poques arribades.

Diumenge 27 de novembre – Té lloc el partit de festa major per la tarda. Després de diversos anys jugant el partit a la vegada que la cercavila el Sant Andreu decideix canviar l’horari i presentar el partit de lliga com a partit de festa major amb entrades a preus populars. El Sant Andreu cau davant el Llagostera en un dels pitjors partits. Trenca una ratxa de bons partits que havia durat l’octubre i principis de novembre i que havia permès als andreuencs escalar posicions. L’any acabarà amb el Sant Andreu a mitja taula.

dijous, 29 de desembre del 2011

Dos andreuencs al millor onze català de la 2na B

Dídac Navarro i Marc Martínez han estat escollit pel diari digital La Jornada com a jugadors de l'onze ideal català de la 2na B de l'any 2011

Onze ideal confeccionat pel diari digital La Jornada

Avui, 28 de desembre, la Jornada el diari digital esportiu la Jornada ha publicat l'onze ideal de jugador catalans de la 2na B. L'article és força complet, doncs, conté una valoració dels jugadors seleccionats un a a un. A l'onze ideal hi ha doble representació andreuenca. Com a central hi apareix Dídac Navarro i com a migcentre trobem a Marc Martínez. Potser als seguidors andreuencs el que més els hi sobte és l'aparició d'Enric Socias a l'onze ideal, sobretot quan no hi forma part Ismael Moyano. Al tractar-se del rendiment de tot l'any 2011, cal recordar que Enric Socias no va tenir un paper destacat al Sant Andreu, mentre que Moyano va ser la referència de l'equip. En aquesta segona part d'any però sembla que Socías ha trobat el bon nivell de forma que li va mancar al primer semestre del 2011 i ha arribat a fer-se un lloc entre els escollits. Sol passar que les llistes són complicades de fer i que no deixen mai a tothom satisfets i menys als seguidors dels equips de futbol que sempre tendim a escombrar cap a casa. Sigui com sigui una bona iniciativa que dóna ressò al futbol modest, tal i com acostuma a fer La Jornada, doncs, al seu espai web el futbol de 2na B hi té un paper destacat.

dilluns, 19 de desembre del 2011

De vacances fins el dimarts 27 de desembre

Un cop finalitzat el partit contra l’Orihuela el primer equip ha començat les seves vacances nadalenques que duraran poc més d’una setmana

Després de 18 caps de setmana seguits jugant partits de lliga regular, des del diumenge 21 d’agost fins el passat diumenge, la lliga s’atura durant dos caps de setmana. El campionat no es reprendrà fins el diumenge 8 de gener. Serà la dinovena jornada, la darrera de la primera volta. Un cop disputada serà un bon moment per fer balanç de la marxa del Sant Andreu 2011/12. Ara per ara, xifres força igualades amb 6 victòries, 6 empats i 6 derrotes. 19 gols a favor i 20 en contra.  La darrera jornada, doncs, trencarà aquest equilibri a 6. Serà el dia 8 de gener a Paterna davant el València Mestalla. Els amants del futbol trobaran a faltar els partit i més tenint en compte que el pròxim partit al Narcís Sala és el 22 de gener. 

El Sant Andreu ha obtingut en 18 partits 6 victòries, 6 empats i 6 derrotes.

Destaquem que aquest any pocs jugadors han d’anar lluny per tornar a casa. La majoria de jugadors de la plantilla són de la província de Barcelona, així que a menys que viatgin per veure altres familiars ho tenen molt a prop. Altres temporades hi havia jugadors d’altres comunitats autònomes que havien de creuar gairebé tota la Península. Marcos, Pau Núñez i Enric Tarrés que són els 3 balears de l’equip són els que hauran de fer el trajecte més llarg per tornar a casa.  Sigui com sigui, esperem que els jugadors carreguin piles, física i psicològicament, per afrontar el segon tram de la temporada amb les màximes forces possibles. També desitgem que els lesionats puguin recuperar-se al màxim dels seus problemes i que es puguin incorporar ben aviat als entrenaments per afrontar els propers compromisos.  

diumenge, 18 de desembre del 2011

Un partit de gran domini andreuenc acaba en empat per la manca d'encert

UE Sant Andreu 0 - Orihuela CF 0

Molt domini en el joc, forces ocasions i cap gol. L'encert és el que li ha mancat al Sant Andreu per completar un bon partit i endur-se els tres punts. És una llàstima que avui faltèssin homes com Marcos Jiménez i Eloi Fontanella, doncs, els andreuencs han sabut generar ocasions de perill, però no materialitzar-se. Davanters centres com ells haguèssin anat perfecte tal dia com avui. També cal destacar el retorn de Nakor Bueno que a la segona meitat ha jugat alguns minuts i ha fet un bon paper, o també a Quim Araujo que ha jugat en una posició que no li és habitual i que lluitat en tot moment; de cara a porteria no ha estat encertat, però ha treballat molt per l'equip, fins i tot en algunes accions defensives. Del partit dir que s'ha vist en tot moment un equip que dominava, el Sant Andreu, i un altre, l'Orihuela, que tot i ser dominat estava molt ben posicionat i s'havia mantenir l'empat en el marcador. Demostra perquè és el segon classificat, perquè és un bloc sòlid i un equips que encaixa pocs gols. De l'Orihuela val la pena destacar l'actuació del seu porter, Pulpo. A la primera meitat ha tret dos pilotes que tothom veia dins, la més destaca un cop de cap de Llobet en la que ha tret una mà providencial per evitar el gol. Ha estat al primer temps quan el Sant Andreu ha tingut les ocasions més clares per fer el gol, sobretot cap al tram final. Piti Belmonte ha dit que en aquell moment ha estat el clau per endur-se el partit. Una veritable llàstima que avui s'hagin escapat els tres punts. Ara el Sant Andreu té 24 punts i es situa a l'onzena posició. 

dissabte, 17 de desembre del 2011

No abandonis el Sant Andreu!

Jornada 18. UE Sant Andreu - Orhuela CF. 18/12/11 - 12h. Estadi Narcís Sala

David Llobet que va marcar a Lleida buscarà de nou el gol
El partit del Sant Andreu coincideix amb la disputa de la final del Mundial de Clubs. Però com molt bé diu l'esdeveniment facebook creat per aquells "jo tampoc abandonaré el Sant Andreu aquest diumenge a les 12h". Ja va passar a l'any 2006 quan el Sant Andreu va jugar a casa contra l'Alacant que el Barça va jugar la final del Mundial de Clubs. En aquests casos s'ha notat els descens en l'assistència d'aficionats, però els més fidels no fallen a la cita. Si que fallaran, no per pròpia voluntat, sinò per lesió homes importants de la plantilla andreuenca. Dídac té una esquinç, Eloi té una elongació als isquiotibials i  la ja coneguda baixa de Marcos per la fisura al dit del peu. Almenys Piti Belmonte podrà comptar amb Marc Martínez i Carroza que tornen després de complir el partit de sanció i Moyano i Nakor que s'han recuperat de les seves lesions. El partit de demà pel Sant Andreu és la revenja de la Copa del Rei, però també de la derrota per 0 a 3 de l'any passat. L'Orihuela, per tant, ha vençut en les seves dues darreres visites al Narcís Sala. De fet en les quatre darreres visites de l'equip alacantí al Narcís Sala en totes elles ha aconseguit puntuar. No serà fàcil capgirar aquesta estadística, doncs, l'equip groc és el segon classificat i porta 4 victòries seguides. Per tant, per vèncer el Sant Andreu necessita el suport de tots els seus seguidors. Comptem amb tu!

divendres, 16 de desembre del 2011

Futbol local vs futbol global

El passat dissabte el món es paralitzava per viure el clàssic, però el web del diari Ara publicava a la seva portada una notícia sobre el Sant Andreu i la 2na B i aquest diumenge el Sant Andreu – Orihuela coincideix amb la final del Mundial de Clubs, ja podrem sobreviure a tot això? 

Un partit com el Barça – Madrid és impossible que no agradi als amants del futbol. Dos equips que reuneixen tantes estrelles mundials a les seves files han d’oferir un espectacle futbolístic incomparable. Ara bé, el que es viu en els mitjans de comunicació el dies precedents i posteriors acaba sent insuportable. L’empatx de clàssic, acaba fent avorrir aquest magnífic partit de futbol fins i tot als més adeptes. Però el món no es para malgrat que per alguns mitjans de comunicació el futbol comenci i acabi en el seu equip. Més enllà poca cosa hi ha per ells, però al món de l’esport hi succeeixen altres coses d’interès. Certament que els mitjans es guien pel que vol el gran públic, però entre poc i massa. Arriba un moment que l’esdeveniment no dóna més de sí. Amb tanta “propaganda de l’esdeveniment” acaben sent ells qui guien la tendència i no pas a l’inversa. 

Portada de l'Edició del diari Ara el dissabte 10 a la tarda
Centrant-nos més en el cas que a nosaltres ens preocupa que és el Sant Andreu, el cap de setmana passat semblava que no hi hagués més futbol més enllà del partit del segle (tot i que aquest any s’hagin disputat 7 partits del segle). Si ja és prou complicat que la premsa recordi que els modestos també juguen, el dissabte era ho era més. Tot i així, l’Ara ens va donar una petita alegria publicant a la portada de la seva edició digital una notícia sobre la segona B en que es destacava el Lleida – Sant Andreu. És cert que “una flor no fa estiu”, però aquesta notícia si que demostra que les coses poden canviar. Almenys si nosaltres hi posem de la nostra part, i quan parlem de “nosaltres” volem dir els lectors, oients, telespectadors... Quan triem el que consumim ajudem a generar la tendència. No diu el Corte Inglès que el client sempre té la raó, doncs, fem notar les nostres preferències.  

El futbol és un esport global...
Aquest diumenge un altre esdeveniment futbolístic farà ombra al partit del Sant Andreu, la final del Mundial de Clubs es disputarà a les 11:·30 tot coincidint amb el partit davant l’Orihuela. Ja podrem sobreviure amb tot plegat. Dependrà de la resposta que hi donem. El que no val la pena és lamentar-se contínuament i maleir allò que et fa ombra. No servirà de res. Cadascú mira pels seus interessos i ells no ho deixaran de fer i els laments només seran una pèrdua de temps. El que si que cal fer és mirar de gestionar la situació el millor possible. El futbol local no pot competir amb el futbol global, però amb això no s’acaba el món. El futbol és global no només perquè el mirin milions de persones per la televisió, sinó perquè es juguen als carrers i a les places de tots els racons del planeta (encara que sigui amb dos samarretes fent de porteria al terra i una bola de paper fent de pilota com tots hem fet al patit de l’escola). El futbol és global perquè tots hi hem jugat i quan veiem d’altres jugant per la televisió ens fiquem en el partit que tots desitjaríem jugar. Una cosa no s’entendria sense l’altre. 

...però també un esport local. Són dues cares d'una mateixa
moneda que no es poden separar una de l'altre.
Entre la plaça amb els nens jugant i el gran estadi ple de gom a gom hi trobem el Narcís Sala i a l’hora de lluitar contra la tendència  actual cal posicionar-se  correctament. Al Sant Andreu no hi veurem grans estrelles mundials inaccessibles, però sí jugadors pròxims a nosaltres, que te’ls pots creuar pel carrer. No trobarem receptes miraculoses per revertir la tendència, però per no fustrar-nos en la recerca de solucions cal tenir clar la posició on estem. No intentem fer ombra als grans, dediquem-nos al nostre tret diferencial.  La “proximitat” és el que altres mai tindran. Aquesta és la marca que hem d’explotar. A partir d’aquí molta feina i complicada, però cal saber en quin lloc estem. Nosaltres al Narcís Sala i tu?

diumenge, 11 de desembre del 2011

El Sant Andreu empata a Lleida

Lleida Esportiu 1 - UE Sant Andreu 1

Foto: Judit Andreu - Xavi J. visitava el seu ex-equip
El Sant Andreu ha aconseguit un empat al Camp d'Esports. L'important d'aquest resultat és el fet d'haver sumat un punt per començar a recuperar la confiança. Sobretot tenint en compte que el pròxim rival serà l'Orihuela, el segon classificat. El partit ha tingut una primera ben ensopitada on cap dels dos equips semblava estar gaire inspirat. No hi ha hagut cap ocasió de gol destacada. De fet els dos apunts que cal comentar d'aquesta primera meitat vènen per altres qüestions. Primer Moyano i després Eloi Fontanella han ahgut d'abandonar el terreny de joc per problemes físics. En el seu lloc han entrat Borja i Quim Araujo que avui ha canviat la seva posició habitual, deixant la banda per anar a l'eix de l'atac. A la segona meitat el partit ha canviat de ritme. L'inici ha estat positiu pel Sant Andreu que s'ha avançat per mitjà de David Llobet. Els andreuencs no han sabut mantenir l'avantatge al marcador i al minut 69 Asier ha fet l'empat. Amb el punt sumat avui els quadribarrats sumen 23 punts i es segueixen situant a la desena posició. Una situació còmode, però que veient el potencial de l'equip és insuficient. Aquest Sant Andreu pot estar una mica més amunt. Esperem que recuperi la confiança i mostri la millor cara de sí mateix en els propers partits. Ja ho ha demsotrat en algunes ocasions, ara fa falta assolir la regularitat. 

dissabte, 10 de desembre del 2011

Desplaçament a Lleida amb el suport dels seguidors per no ensopegar de nou

Jornada 17. Club Lleida Esportiu – UE Sant Andreu. 11/12/11 – 16:30. Camp d’Esports

Foto: Judit Andreu - El suport de 50 andreuencs ha d'ajudar a
l'equip a no ensopegar de nou i poder treure un bon resultat.

El Sant Andreu necessita obtenir un bon resultat demà a Lleida per tornar a la dinàmica ascendent que s’havia aconseguit a l’octubre. Per evitar una nova ensopegada el club ha organitzat un desplaçament a Lleida, fent-se càrrec del 50% del cost del transport. L’autocar que valia 10 euros per persona finalment costarà 5. Uns 50 andreuencs aniran demà fins a la capital del Segrià per recolzar l’equip. L’autocar sortirà del Narcís Sala a les 9:30. Piti Belmonte no pot disposar de tots els efectius pel partit de demà, ja que hi ha diverses baixes. Marc Martínez i Carroza es perden el partit per sanció i Tarrés per lesió. El Lleida no serà un rival fàcil. A casa ha perdut en dues ocasions, davant del Reus a la primera jornada i contra l’Hospitalet a la setena. Però val a dir que aquests equips estaven en plena forma quan van visitar el Camp d’Esports. El Reus al setembre es va posar líder i a partir de l’octubre l’Hospi va encadenar 7 victòries seguides. A més a més, el Lleida fa 5 partits que no guanya i veu demà una oportunitat d’or per refer-se, juga contra un rival que no està en el seu millor moment i que si el venç el superarà a la classificació. Caldrà vigilar. En els dos darrers partits el Sant Andreu no ha fet cap gol, demà per tornar cap a Barcelona amb alguna cosa a la butxaca serà necessari marcar, sobretot si es té en compte que els andreuencs a camp contrari tan sols han deixat la porteria a zero en dues ocasions, al camp del cuer i al camp de líder.   

dilluns, 5 de desembre del 2011

Nova derrota

CF Gandía 1 - UE Sant Andreu 0

Nova derrota del Sant Andreu, que no troba la manera d'aconseguir marcar. Aquesta tarda a Gandia el resultat ha estat d'1 a 0 a favor de l'equip local que s'ha avançat al minut 18 mitjançant Tito. Els andreuencs ho han tingut més opcions a la segona meitat, ja que als pocs minuts de la represa el jugador local Aicart veia la segona tearget groga per joc perillós. Amb un home més el conjunt quadribarrat ha intentat posar més llenya al foc per trobar el gol de l'empat. Les opcions les ha tingut Marcos per partida doble que en una d'elles el seu xut l'ha aturat Bruguera i l'altre xut ha sortit lleugerament desviat per sobre del travesser. També cal destacar que en els darrers instants del partit Carroza ha vist la segona targeta groga i ha hagut d'abandonar el terreny de joc explusat. Per tant, una nova baixa pel proper partit que serà el diumenge vinent a les 16:30 contra el Lleida. Ara el Sant Andreu és a la desena posició a la taula amb 22 punts.

dissabte, 3 de desembre del 2011

A buscar un bon resultat a Gandía per oblidar els dos darrers partits

Jornada 16. CF Gandía - UE Sant Andreu. 4/12/2011 - 12h. Guillermo Olagüe

Foto: Judit Andreu - Demà al Guillermo Olagüe
el Sant Andreu vol oblidar els darrers partits.
Els dos darrers partits del Sant Andreu no han estat gens positiu pel Sant Andreu. No tan sols pel resultat obtingut, sinó per la imatge que va oferir l'equip. En el partit contra la UE Llagostera el conjunt andreuenc no va tenir res a veure al d'altres ocasions. Demà és el moment de passar pàgina d'aquestes dues derrotes i mirar d'extreure quelcom positiu de la visita a Gandía. Si són punts millor que millor, però si millora la imatge i l'equip recupera confiança també serà un pas. Aquest Sant Andreu li falta regularitat si vol apuntar una mica més amunt. De moment, ha demostrat que en línies generals és un equip que pot mantenir-se bé a la categoria, sense patir. Però per estar més amunt ha d'encadenar una bona ratxa, com la que va encadenar l'equip de 10 partits sense perdre. Llàstima que l'inici de temporada i aquestes dues darrers jornades no tot ha anat tan rodat. Queda molt per endavant. De moment per acabar la primera volta manquen 4 partits. Són contra rivals de la part baixa de la taula, excepte l'Orihuela. El Gandía és el primer d'aquest rivals. L'equip valencià ha guanyat tan sols 2 partits a casa dels 8 que ha disputat. S'ha de mirar d'aprofitar la situació per buscar-ne un resultat favorable. Cal evitar els errors en defensa dels darrers dies per no encaixar gols inesperats.La vessant ofensiva també ha de millorar però això ja és quan qüestió més complicada que corregir petits errors inusuals. Sigui com sigui, la sensació de tothom és que aquest equip treballa fort, el que cal trobar és la fórmula. I llavors, no deixar-la escapar.

dijous, 1 de desembre del 2011

En 22 minuts es podien fer dos gols

UE Sant Andreu 2 - Huracán Valéncia CF 5

Foto: Judit Andreu - El Sant Andreu no ha
pogut superar l'Huracan.
La represa del partit no ha estat gens positiva pel Sant Andreu. A part de no treure'n res de profit, Marc Martínez ha vist la segona targeta groga i ha sigut expulsat. Deixant de banda, les conseqüències i centrant-se en el partit, val a dir que s'ha demostrar que es podien fer dos gols. Llàstima que hagi estat de l'Huracan. Era d'esperar que el partit pogués embogir i que hi arribés a passar de tot, des de la remuntada a l'opció contrària. Tothom pensava en remuntar, però per capgirar el marcador cal marcar i que no te'n facin cap, sinò els gols són totalment inútils. En un parcial de poc més de 20 minuts és difícil aconseguir miracles. Si intentes atacar també corres el risc d'encaixar gols i això és el que va passar. No val la pena lamentar-se pel resultat, ni pel fet d'haver encaixat 5 gols a casa, la derrota és igual per 2 a 5, que per 2 a 3. Esperem que aquest gol average no sigui important de cara la classificació final. Ara per ara el Sant Andreu es troba a la meitat de la taula. Després de 15 partits disputats ha sumat 22 punts. Es troba en una situació còmode, doncs, el descens està a 8 punts per sota, mentre que la zona de play-off està a 4 punts. El proper partit serà contra el Gandía, aquest diumenge a les 16:30. Els andreuencs jugaran dues setmanes seguides a camp contrari.