dissabte, 31 de març del 2012

Si el Sant Andreu vol mirar amunt cal que superi reptes com el d'avui

Jornada 32. Huracán Valencia CF - UE Sant Andreu. 31/3/2012 - 17h. Manises

F: Judit Andreu. Fran Grima serà
baixa per sanció
Partit complicat del Sant Andreu al camp de l'Huracán Valencia. Però si els andreuencs volen anar cap amunt a la classificació cal que superin reptes com el d'avui, és a dir, que treguin bons resultats en escenaris difícils. Des de la victòria in extremis al camp de l'Andorra de Teurel el dia 15 de gener els quadribarrats no han aconseguit resultats gaire positius fora del Narcís Sala. El resultat més destacat un empat a 1 al sempre complicat camp del Centenari de Badalona. Si ara tothom es pregunta quin és el nou objectiu del Sant Andreu i el que sembla que es vol mirar d'estar més amunt, almenys entre d'acabar la temporada entre els 10 primers, no es pot pensar en que cada desplaçament acabarà en un resultat negatiu, sinò es evident que el Sant Andreu acabarà la temporada a les places de la part mitja-baixa de la classificació com fins ara. Destaquem que pel partit d'avui el Sant Andreu té les baixes de Fran Grima, per acumulació de targetes, i les baixes per lesió de Marcos, Eloi i Melo.

dimecres, 28 de març del 2012

Primer objectiu assolit. I ara què?

Un cop la permanència és a la butxaca hom es planteja per quin objectiu cal lluitar ara

I ara quin és l'objectiu? Seguir millorant
per saber que fas les coses bé i per fer
gaudir als seguidors és ja una bona opció
Amb els tres punts sumats diumenge passat contra l’Hospitalet el Sant Andreu arribava als 45 punts que són els que solen donar la permanència matemàtica. Donant un cop d’ull a la classificació, ara mateix el descens es troba a 15 punts per sota i tan sols queden 21 punts en joc. Així que sembla prou prudent afirmar que la continuïtat a la categoria està garantida. Si anem mirant cap amunt veurem el play-off està a 7 punts, per tant, està més a la vora que la permanència. Això sí tot i que no hi ha molts punts de diferència psicològicament està molt lluny. En primer lloc, perquè la situació del Sant Andreu al llarg de les 30 primeres jornades de lliga ha estat la zona mitja baixa de la taula. En segon lloc, perquè està al capdamunt de la classificació exigeix regularitat i els andreuencs en aquesta temporada no n’han tingut gaire. Queden 7 jornades, 21 punts en joc, per pensar en un objectiu com el play-off caldria sumar-los gairebé tot. Cert que el play-off està a 7 punts, però els rivals de la part alta també guanyaran i caldrà fer uns registres superiors per atrapar-los i més encara per superar-los. Cert que en alguns moments dóna la sensació que aquest equip podria estar més amunt, però la manca de regularitat acaba fent que l’equip retrocedeixi les posicions que havia avançat. 

Segurament d‘aquí a final de temporada el Sant Andreu avançarà algunes posicions, o almenys això esperem, però serà per situar-se entre els 10 primers. Molt haurien de canviar les coses per arribar a tenir al sensació que es pot jugar el play-off. Un altre objectiu menys ambiciós és la classificació de la Copa del Rei, doncs, la juguen els 6 primers classificats. També està força ja que són 5 posicions per avançar. Però clar, entre la permanència i la Copa del Rei no hi ha cap pas entremig, així que ara cal pensar en aquest. I sinó simplement en guanyar el màxim nombre possibles de punts ja que el Sant Andreu ha de voler estar el més amunt possible sempre i encara que no et doni accés a res pujar algunes posicions sempre et dóna la satisfacció de fer les coses ben fetes i fas contents als seguidors, doncs, si la gent s'acosta al Narcís Sala es per veure el seu equip, però, sobretot, per veure'l guanyar. També cal dir que a l'hora de plantejar-se la qüestió dels objectius s'ha de ser realista, voler ser massa ambiciós ens pot portar sovint a grans decepcions. Tal i com està el futbol ara i amb la situació del nostre club, cal tocar de peus a terra. Ni pecar d'optimisme ni tampoc de pessimisme. Simplement veure les possibilitats reals i pensar el que realment es pot fer. Si és així sembla que l'objectiu a marcar-se ara és prou evident.

dilluns, 26 de març del 2012

El Sant Andreu supera l'Hospitalet

UE Sant Andreu 2 - CE L'Hospitalet 1

F: Judit Andreu. Partidàs de Moyano
El Sant Andreu ha sortit molt fort, llançat clarament cap a la victòria. En questió d'un minut i mig de joc ha generat dues ocasions de gol claríssimes. En una rematada s'ha fet mal Luis Blanco que ha hagut de ser substituit per Arnau als pocs minuts. L'Hospi també ha fet algunes ocasions de cert perill. En una d'elles Morales s'ha vist obligat a refusar amb les cames una pilota que no ha pogut blocar amb les mans. Es notava que el Sant Andreu tenia ganes de superar a un equip de la part alta de la classificació, perquè hi posava totes les forces disponibles. I un dels jugadors que més entrega hi posa, Edgar, ha estat l'autor del gol. L'ex del Gavà s'estrenava com a golejador andreuenc. La primera part ha acabat amb un Sant Andreu pletòric capaç de qualsevol cosa. Destaquem com el millor del partit a Moyano que a part de fer una feina defensiva extraordinària s'ha incorporat en diverses ocasions a l'atac amb molta potència i creant força perill.

A la segona meitat les forces han començat a minvar progressivament. La darrera setmana ha estat ben atapeïda i això també ha sumat. Quan el Sant Andreu anava a menys l'Hospi es creixia a poc a poc. I així ha estat com David Prats als 12 minuts de la segona meitat igualava el marcador en una jugada on Morales reclamava a la defensa més contundència. Per sort la reacció andreuenca no s'ha fet esperar i els riberencs practicament no han pogut assaborir l'empat. 3 minuts després del gol de l'empat, Arnau Tobella conectava un xut creaut que es colava per sota les cames de Craviotto. Quedava mitja hora de partit i com sempre calia patir. Però l'equip ha sabut fer front al cansament i al poder ofensiu de l'Hospitalet i ha aconseguit mantenir l'avantatge en el marcador. Els tres punts sumats avui comporten la culminació de l'objectiu primer, els 45 punts. Ara la salvació està garantida i queden 7 jornades, el que passi a partir d'ara serà de més a més. El pròxim partit serà a València enfront de l'Huracán.

F: Judit Andreu. Edgar supera el porter riberenc Craviotto i s'estrena com a golejador andreuenc.

dissabte, 24 de març del 2012

Tots els ingredients per viure un bon partit

Jornada 31. UE Sant Andreu – CE L’Hospitalet. 25/3/2012 – 12h. Estadi Narcís Sala

F: Judit Andreu - El partit d'anada va ser espectacular, ho serà el de demà?
Al partit d’anada vam viure un partit entre l’Hospitalet i el Sant Andreu trepidant. El resultat final va ser de 3 a 2 favorable a l’equip riberenc i el ritme del partit va ser frenètic al llarg dels 90 minuts. El Sant Andreu aleshores va estar a punt d’igualar un resultat en contra de 3 a 0, però es va quedar amb el 3 a 2, just a les portes de l’empat. El partit de demà té tots els ingredients per ser un bon partit. Si bé difícilment es repetirà un partit tan espectacular com el d’aquell dia,  el duel de demà té diversos factors perquè almenys no hi falti l’interès. En primer lloc, l’Hospitalet és el segon classificat. Això ja seria una bona notícia per qualsevol partit, però al Narcís Sala encara ho és més. Si algú llegeix això i no coneix la trajectòria del Sant Andreu pensarà que estem bojos per afirmar tal cosa. Però després del que hem vist darrerament, el conjunt andreuenc rendeix molt millor contra els rivals forts que contra els rivals a priori assequibles. Al mateix temps, l’Hospi s’hi juga molt si vol continuar a la zona play-off en les properes jornades. Cal pensar que tot i que es troben a la segona posició i que tenen el cinquè classificat a 4 punts, els riberencs tenen un partit més ja que no serà fins a la jornada 35 quan descansin un partit, el que els hi tocaria contra l’Sporting Maonès. També és un partit que compte amb altres al·licients com el fet que s’enfrontin dos conjunts catalans, que tornin Aday i Manel al Narcís Sala i que pugui reaparèixer David Llobet. Tot i així, mai se sap que passarà i si el partit ens farà adormir o aixecar-nos de la cadira cada dos per tres. Esperem que es compleixin els pronòstics i gaudim d’un matí de bon futbol al Narcís Sala.

dimecres, 21 de març del 2012

Una badada defensiva i un contraatac condemnen a un Sant Andreu que ha merescut més

CD Teruel 2 - UE Sant Andreu 1

Nova derrota del Sant Andreu a camp contrari. Aquesta vegada les estadístiques referents a l'escenari  feien presagiar la dificultat del partit d'aquest vespre. A més a més, l'inici ha estat devastador per les aspiracions dels andreuencs, doncs, als 15 segons de joc els locals s'avançaven tot aprofitant una badada defensiva. Una pilota que Moyano havia passat enrere cap a Morales ha estat interceptada per Souso per fer l' 1 a 0. A mesura que el partit ha anat avançant el Sant Andreu ha anat a més i els aragonesos a menys. Després del gol l'equip local ha viscut els seus millors minuts, però després ha anat perdent pistonada. 

A la represa, la tendència del final de la primera meitat ha continuat i s'ha accentuat. El Teruel ha anat reculant i els homes de Piti Belmonte han generat diverses ocasions de perill. Quim Araujo al minut 71 ha aconseguit fer el gol de l'empat. Bona notícia, el gol d'Araujo que marca per segona setmana consecutiva i esperem que això li doni moral per anar millorant la seva aportació a l'equip. Però quedaven encara 18 minuts de partit i podien passar forces coses, sobretot perquè el Teruel s'ha vist obligat a anar a l'atac i això ha obert al partit. En els darrers minuts de partit hi ha hagut ocasions per a tots dos equips, però ha estat el conjunt local el que ha tingut l'encet, ha estat al minut 83 quan Alex ha fet el gol que osava el 2 a 1 definitiu. Amb aquest resultat el Sant Andreu cau a la dotzena posició, de fet és el mateix Teruel qui supera els andreuencs a la taula. El pròxim partit serà contra l'Hospitalet el diumenge a les 12h.

dimarts, 20 de març del 2012

El Sant Andreu viatja a Teruel sense temps per assaborir la victòria de diumenge

Jornada 30. CD Teruel – UE Sant Andreu. 21/3/2012 – 20h. Pinilla 

F: Judit Andreu. L'any passat el Sant Andreu va perdre a Pinilla, enguany
el partit de ben segur que també serà ben complicat
Demà el Sant Andreu es desplaça al complicat camp del Teruel. L’equip de fèlix Arnaiz, que per cert va entrenar el Sant Andreu al tram final de la temporada 2006/07, només ha perdut un partit al seu estadi i això va ser fa ja molt de temps, concretament el dia 3 de setembre. Per tant, els andreuencs tindran un repte ben difícil d’assolir. Més encara si tenim en compte que el Teruel porta 11 partits sense conèixer la derrota. De fet no ha perdut encara en el que portem d’any. Val a dir que tot i les nombroses jornades sense perdre de victòries n’ha sumat poques, tan sols 3 en aquests 11 partits d’imbatibilitat. És per això que l’equip aragonès tot i ser difícil de batre té els mateixos punts que el Sant Andreu. Tots dos conjunts estan empatats a la classificació a 42 punts. Un empat demà mantindria el Sant Andreu per sobre com ho està ara, i una victòria posaria per sobre l’equip que ho aconseguís. Una altra prova de la duresa del partit de demà dimecres és el partit d’anada. En aquell partit  el conjunt quadribarrat va tenir molts problemes per batre als aragonesos. No va ser fins al temps de descompte que Marc Martínez va aconseguir marcar el gol de la victòria. Segurament que el guió del partit de demà serà similar al d’aquell dia. Molta igualat i el resultat dependrà de jugades puntuals, de l’encert o el desencert del seus protagnistes. Tot i que sabem el guió, el desenllaç és un misteri. Esperem que el Sant Andreu tingui la fortuna de l’anada, però amb fortuna o sense, el que és clar és que demà per treure quelcom de profit ha de fer un molt bon partit.

dilluns, 19 de març del 2012

El Sant Andreu li costa, però guanya

UE Sant Andreu 1 – CF Dènia 0

Marc Martínez ha estat molt encertat
Després de tres partits sense vèncer el Sant Andreu ha pogut tornar a sumar els tres punts gràcies a la victòria d’aquest matí davant el Dènia. Del partit d’avui destaquem que Morales ha tornat a l’onze inicial i que Marcos no ha pogut reaparèixer per una infecció al dit del peu. Els homes de Piti Belmonte han sortit molt forts i no han tardat gens a generar les primeres oportunitats. Marc Martínez estava força inspirat i ha ajudat a que arribessin forces pilotes a la davantera. Per desgràcia les ocasions no s’han transformat en gol. En una d’elles el lateral ha cridat el gol ja que la pilota s’ha estavellat al lateral de la xarxa. En un altre la pilota s’ha estavellat al pal. L’equip rival no ha generat gaire perill, però amb les ocasions que perdonava el Sant Andreu ningú les tenia totes. A la segona meitat el partit ha seguit amb un guió similar al de la primera. Els locals eren els que més ho intentaven, però tenien dificultats per generar ocasions de gol clares. Ha ajudat el fet que als darrers minuts de partit el Dénia es quedés amb 10 jugadors. Això ha donat més confiança als andreuencs per tirar cap amunt i arribar amb més perill a la porteria rival. En una falta servida des de la banda Quim Araujo ha rematat per enviar la pilota al fons de la xarxa i posar l’únic gol del partit. En els darrers minuts el conjunt quadribarrat ha pogut marca la sentència però de nou li ha faltat precisió a l’hora de rematar. Com sempre els andreuencs no han deixat de patir fins que l’àrbitre ha xiulat el final. Amb aquesta victòria el Sant Andreu suma 3 punts i ja en té 42. El pròxim partit serà aquest dimecres al camp del Teruel. 

F: Judit Andreu. Moment del gol de Quim Araujo

divendres, 16 de març del 2012

A recuperar-se de la darrera a Reus

Jornada 16. UE Sant Andreu – CD Dénia. 18/3/2012 – 12h. Estadi Narcís Sala

F: Judit Andreu. Jugarà Marcos d'inici? Ho farà
al costat d'Edgar? Diumenge ho sabrem.
Després de la derrota al camp del Reus el Sant Andreu s’ha de refer per mirar de reprendre el camí que havia seguit a les darreres jornades on havia aconseguit acumular 5 jornades sense perdre. El Dénia no serà un rival fàcil, l’equip alacantí va vèncer l’any passat al Narcís Sala. Té un punt menys que el Sant Andreu, per tant, caldrà evitar una victòria rival per tal d’impedir que el conjunt del Nino Lema superi els andreuencs a la taula. Aquest partit pot ser clau en una setmana que es presenta ben carregada. El dimecres el Sant Andreu haurà d’anar a Teruel i el pròxim diumenge rebrà la visita d’un dels equips forts de la categoria l’Hospitalet. Un resultat positiu donaria moral a l’equip per aquesta complicada setmana. Aquesta setmana podria servir per acostar-se al objectiu de la permanència, però abans cal fer bé els deures. El diumenge passat va tornar a jugar Marcos Jiménez que va entrar per Edgar. La pregunta que es fan molts andreuencs és si veurem jugar als dos jugadors junts. També la pregunta podria ser si jugaran junts d'inici o sinò només ho farà en el cas que vulguin jugar amb dos davanters. Caldrà esperar a veure quina és l’alineació i la formació de Piti Belmonte pel partit de diumenge. Jugui qui jugui el que esperem és un bon partit del Sant Andreu, perquè el que cal és anar sumant punts per arribar a l'objectiu de la permanència quan abans millor. 

dijous, 15 de març del 2012

Arriba la recta final de la lliga

A 10 jornades pel final és bon moment per fer pronòstic del que pot passar d’aquí al final de temporada

10 jornades, 30 punts en joc, dos mesos de competició, avui és 15 de març, la darrera jornada de lliga és el 13 de maig. En aquests dos mesos esperem que el Sant Andreu assoleixi el seu objectiu bàsic d’aquesta temporada amb tranquil·litat, assolir la permanència per poder disputar una temporada més la segona divisió B. Sovint es diu que que la salavació solen ser els 45 punts. Sempre depèn de la competició, però aquest llindar marca els punts que hauria de fer el Sant Andreu per saber que ha traspassat la seva primera meta. Ara els andreuencs tenen 39 punts. Amb dues victòries la salvació psicològica seria assolida. La propera setmana hi ha jornada de lliga el dimecres, així que hi haurà dos caps de setmana seguits amb partits al Narcís Sala. Aconseguir vèncer al Dénia aquest diumenge i a l’Hospitalet el dia 25 proporcionaria aquest punts per arribar a setmana santa amb els deures fets.

La incoporació d'Edgar ha estat
la notícia positiva d'aquest hivern
Els números del Sant Andreu en quan als resultats d’aquesta primera part de la segona volta segueixen la igualtat de resultats tal i com ja varem veure quan analitzàvem la primera volta. El conjunt que entrena Piti Belmonte ha sumat: 10 victòries, 9 empats i 9 derrotes. També és molt similar com passava aleshores el nombre de gols a favor i gols en contra. 33 contra 30. I podem donar gràcies que el saldo sigui positiu al fet que es va vèncer per golejada a un Sporting Maonés a punt d’abandonar la competició. Un dels problemes del Sant Andreu i ben reconegut és el gol. Marcos Jiménez s’havia mostrat com l’únic antídot a aquesta qüestió. Però la lesió que la tingut, l’ha apartat dels terrenys de joc una bona temporada i l’equip ha pedut potencial ofensiu. També la baixa de David Llobet ha estat un nou entrebanc. La notícia positiva ha estat el fixatge en el mercat d’hivern d’Edgar Fernández. Tot i que no ha aportat gols, ha aportat molta empenta a l'equip ja que entre les habilitats de l'ex del Gavà destaca la pressió a dalt, obrir espais, baixar pilotes que abans ningú hi arribava... De ben segur que tots els andreuencs tenen ganes de veure jugant plegats a Marcos i Edgar, l'home gol i l'home que estira l'equip cap a l'atac.

2na divisió B - Grup III

L'Atlètic Balears té el títol a tocar
L’Atlètic Balear té tots els números per ser el nou campió. Li treu 11 punts al segon classificat, un terç dels punts que queden per disputar. Per tant, sobre això no hi ha debat possible, sinò que tan sols queda esperar a quina jornada els mallorquins es proclamaran campions. A la zona play-off hi tenim l’Orihuela, el Llagostera i l’Hospitalet. L’Orihuela i l’Hospitalet han estat equips que han estat sempre ocupant aquestes posicions, però el Llagostera hi ha arribat fa poques jornades. Després d’un inici de temporada poc esperançador el conjunt gironí està fent una segona volta per emmarcar. Tot i així aquests equips no tenen res assegurat el Mallorca B els segueix de ben aprop i a més a més cal pensar que sempre hi ha equips de la zona mitja que a les darreres jornades donen la sorpresa. El Reus i el Badalona que van tenir un bon inici de lliga qui sap si poden recuperar el bon moment de forma i fer el salt cap amunt. O també equips com l’Olímpic de Xàtiva o l’Huracán. A la part baixa tot sembla més clar ja que entre el quinzè classificat i el setzè hi ha nou punts de diferència. La notícia positiva és que no hi ha cap equip català a la zona de descens. El dubte d’aquesta zona de la classificació es troba, de moment, en saber qui serà l’afortunat que tingui la sort d’evitar el descens directe i pugui disputar almenys el play-off per la permanència.

dimarts, 13 de març del 2012

Els clubs de futbol deuen a hisenda 752 milions d’euros

Tothom coneix la mítica: “Hacienda somos todos”, però els clubs de futbol sembla que no l’hagin escoltada mai; una nota prova de que el futbol viu per sobre de les seves possibilitat  

Avui voliem publicar un article sobre la recta final de la temporada, però a l'escoltar la notícia sobre els deutes que els clubs de futbol de l’estat tenen amb Hisenda hem decidit posposar-la per demà i fer una petita parada per abordar aquest tema. El deute dels clubs de futbol a l'estat espanyol és de 752 milions d’euros i és reparteix de la següent manera: 1era divisió deu 489.930.880,80€, 2na divisió deu 184.180.499,29€ i les altes categories deuen 78.185.978,49€.

A tot així cal dir que no són tots aquests els diners que deuen els clubs de futbol a l’administració ja que aquí caldria sumar-li els diners que es deuen en concepte de seguretat social. D’això encara no es disposa de xifres. Val a dir que aquestes xifres són generals i no coneixem com es reparteixen entre els clubs, aquesta és una informació que queda reserva a l’administració tributaria. Aquest deute no és un fet exclusiu d’aquest any.   

La informació d’avui ens dóna mostra de nou del fort desequilibri de la nostra societat. Mentre se’ns demana a tots els ciutadans que fem esforços per sortir de la crisi a base de retallades del nostres serveis bàsics tenim una sèrie d’entitats privades que generen molts milions i que no aporten el que els hi toca. El futbol espanyol viu per sobre de les seves possibilitat descaradament. A la segona B hem vist aquesta realitat en diverses ocasions: descens de l’Alacant i el Castelló, la retirada de la competició de l’Sporting Maonés o la constant refundació del Lleida.   

L'Sporting Maonés es va retirar de la
 competició per problemes econòmics
Aquest fenomen ha de fer-nos veure que cada club ha de viure de forma escaient a la seva realitat. Sinó després no s’arriba ni a pagar el que es deu. De la mateixa manera que els clubs han errat, també ho ha fet la Federació que lluny de recolzar els clubs que estan al dia de pagaments i “castigar” aquells que no, com sempre, actua tard i amb criteris que ningú entén i que semblen variar segons a qui s’apliquen. Cal posar-hi remei o ens carregarem el futbol. A d’altres lligues europees, com per exemple, a Alemanya els clubs no tenen aquests problemes, ja que els clubs es limiten a gastar el que tenen i si no poden complir els seus objectius amb això, doncs, no tiren la casa. Esperem que aquí a Sant Andreu sapiguem tocar de peus a terra i que aquesta impaciència del món futbolístic que fa que quan no arriben el resultats es llenci la casa per la finestra no passi pel cap als nostres dirigents.

diumenge, 11 de març del 2012

El Sant Andreu es troba amb un gol matiner però no el sap mantenir

CF Reus Deportiu 2 - UE Sant Andreu 1

F: Judit Andreu - El Sant Andreu no va
 saber mantenir l'avantatge
Ja era ben sabut que el partit d'avui al Camp Nou de Reus era ben complicat. Més tenint en compte les nombroses i destacades baixes que presentava l'equip. Però l'inici del partit ha estat tan positiu que ha fet canviar la sensació ràpidament. En una de les primers jugades, els andreuencs serveixen una falta a dins de l'àrea rival i Moyano hàbilment remata enviant la pilota al fons de la xarxa. Amb el 0 a 1 ha esclatat l'alegria entre l'afició andreuenca. Gairebé 100 aficionats han acompanyat a l'equip i han donat ànims al llarg dels 90 minuts. El Camp Nou de Reus havia estat bastant silenciós fins al moment. Només s'ha deixat sentir quan han remuntat el partit a la segona meitat. Després del gol visitant el Reus ha intentat posar la directa cap a l'empat i ha aconseguit algunes ocasions de perill, però Pau ha estat molt atent i ha aconseguit mantenir la porteria a zero.

El Sant Andreu ha acabat la primera part sense patir en excés, però la segona meitat ha estat diferent. Només iniciar-se la represa el conjunt local ha fet el gol de l'empat. A partir d'aquí els andreuencs ja no han pogut jugar amb comoditat. Tot i així també han tingut les seves ocasions. De fet, poc abans del gol reusenc s'hauria pogut avançar. El gol de la victòria del Reus ha arribat a 8 minuts del final. Una llàstima ja que l'empat s'ha vist ben aprop, aleshores l'afició local s'ha animat quan havia restat muda tot el partit. Cal destacar que Marcos ha tornat a jugar. Tot i que encara està lluny del seu millor moment de forma, aquesta notícia és un motiu d'esperança ja que el jugador arriba al final de la seva recuperació i pot ser una peça clau per l'equip. Per altra banda la notícia negativa de la jornada ha estat l'expulsió de Dídac Navarro que es perdrà el pròxim compromís. El proper partit és el diumenge vinent davant el Dénia a casa.

F: Judit Andreu - Els andreuencs desplaçats a Reus es van fer sentir

dissabte, 10 de març del 2012

El Sant Andreu viatja a Reus amb moltes baixes, però amb el suport de l'afició

Jornada 28. CF Reus Deportiu - UE Sant Andreu. 11/3/2012 - 17h. Camp Nou

F: Judit Andreu - Al partit d'anada el Sant Andreu
va guanyar 2 a 1amb el penal aturat per Morales
La darrera victòria del Sant Andreu a camp contrari va ser el 15 de gener. Doncs, aquesta també va ser la data de la darrera victòria del Reus al seu estadi. Així que tots dos equips demà intentaran trencar aquesta estadística negativa amb les mateixes ganes. El Reus té tres punts més que el Sant Andreu perquè ja té sumats els punt de l'Sporting Maonès. Així que l'igualtat està servida. Dos equips molt similars actualment, això sí, amb trajectòries ben diferents. El conjunt reusenc va tenir un inici de lliga formidable arribant a posar-se fins i tot líder, de fet van ser l'equip revelació. Els andreuencs per la seva part va arrencar el campionat amb moltes dificultats. Per arribar als mateixos punts el Sant Andreu va anar remuntant el vol poc a poc, en canvi, el Reus va anar perdent pistonada progessivament. Ara l'equip revelació és el Llagostera que ha fet la trajectòria inversa al Reus. Va passar de ser el cuer ha anar avançant per ser ara el 2n classificat.

Pel partit de demà el Sant Andreu presenta moltes baixes. Tot i que ens alegravem amb la notícia de que Marcos i Llobet ja tenen l'alta médica i ben aviat estarà a disposició de Piti Belmonte, aquest matí rebiem la mala notícia de la lesió de Carroza a l'entrenament d'aquest matí. Al mateix temps, també seran baixa Luis Blanco i Marc Martínez, tots dos per sanció. A les lesions també cal sumar-li la de Melo. És cert que el Sant Andreu té menys efectius pel partit de demà, però intentarà compensar aquestes baixes amb el suport de l'afició. Demà viatjaran cap a la capital del Baix Camp l'autocar que ha organitzat el club, l'autocar de la Penya Narcís Sala i diversos seguidors que aniran amb els seus cotxes particulars. Tan de bo es superi la xifra dels 100 andreuencs al Camp Nou Municipal. Esperem que el suport de la grada neutrilitzi les baixes i que el Sant Andreu pugui tornar cap a casa amb algun punt a la butxaca.

diumenge, 4 de març del 2012

Oportunitat desaprofitada

UE Sant Andreu 1 - R Saragossa B 1

De nou el Sant Andreu no ha pogut
superar un equip de la part baixa.

Si a la prèvia del partit comentàvem que el partit era una oportunitat per mirar cap amunt està clar que l'empat ha demostrat que el Sant Andreu de nou s'encalla amb un equip de la part baixa de la classificació. Així doncs, que l'oportunitat de pujar llocs a la classificació s'escapa. Amb l'empat els andreuencs han retrocedit a la tretzena posició. Ara tenen 39 punts. Una victòria hagués posat als quadribarrats a la desena posició amb 41 punts. És cert que el Sant Andreu ha tingut un partit desafortunat que se li ha complicat amb el penal que ha estat ben injust, no tan perquè no fossin mans, sinò perquè el Saragossa B li ha plogut del cel l'ocasió de fer el gol. Carreño ha marcat i al posar el seu equip per davant al marcador li ha donat ales. El Sant Andreu tot i que ha volgut anar endavant s'ha trobat que el conjunt rival es replegava bé a darrera i que acosneguia evitar que els andreuencs creissin ocasions de perill.

A la segona part el Sant Andreu no ha aconseguit millorar. Piti Belmonte s'ha espavilat a fer canvis per mirar de capgirar la dinàmica del partit, però els quadribarrats no estàven gens inspirats. Tot i que intentaven anar cap amunt el Sant Andreu no aconseguia generar ocasions de gol clares. També és cert que el Saragossa tampoc genera perill i que el resultat era injust, doncs, s'havia decidit en una jugada fortuïta puntual. Ha estat cap als darrers minuts quan els andreuencs han aconseguit generar perill. Ha ajudat el fet que el Saragossa es quedés amb 10 jugadors. És aleshores quan Xavi Jiménez ha fet el gol de l'empat a 10 minuts del final. Semblava que la remuntada era possible però el Sant Andreu no ha pogut fer més. El Saragossa s'ha tancat molt bé i tot i que el joc es desenvolupa prop de l'àrea rival els anadreuencs no han pogut superar la muralla aragonesa, amb la qual cosa el marcador final ha estat d'empat a 1. La setmana vinent el Sant Andreu jugarà a Reus. El club ha muntat un autocar per als socis que si vulguin desplaçar.

El penal per les mans de Carroza ha estat un gran regal pel Saragossa B
que s'ha trobat ben d'hora per davant en el marcador.

dissabte, 3 de març del 2012

Nova oportunitat per mirar cap amunt

Jornada 27. UE Sant Andreu - R Saragossa B. 3/3/2012 - 12h. Estadi Narcís Sala

F: Judit Andreu - El Sant Andreu ha de
mantenir la línia dels darrers partits
Demà el Sant Andreu té una nova oportunitat per buscar un resultat que permeti a l'equip mirar cap amunt. Els andreuencs es situen a la dotzena posició amb 38 punts, però tenen al davant tres equips que poden ser caçats ja que tenen tan sols un punt més. En cas de victòria seria força probable avançar algunes places ja que els tres rivals directes a la taula, Reus, Ontinyent i Teruel juguen fora de casa aquest cap de setmana. El més important de sumar els punts, com va dir Arnau Tobella, és aproximar-se als 45 punts que pràcticament garenteixen la permànencia. Aquest és l'objectiu primordial de la temporada. A partir d'aquí tot serà benvingut, però primer cal tancar la continuïtat a la segona divisió B per un any més. I abans que pensar en avançar places cal superar al Saragossa B que si bé és el tercer per la cua segur que dóna guerra. El filial saragossista que no va tenir una bon inici de temporada va tocar fons a la jornada 18 després d'encadenar 5 derrotes consecutives. Més tard, l'equip que entrena Juan Eduardo Esnàider va aconseguir sumar 6 partits consecutius sense perdre, tot i que en aquest 6 partits 5 van ser empats. En les udes darreres jornades però, els aragonesos han tornat a perdre. Tot i així el Sant Andreu és especialista amb ennuagar-se amb els equips de la part baixa de la classificació i perdre punts que tothom donava per assegurats. A més a més, el Saragossa B ha estat capaç de guanyar fora. Caldrà doncs, que els homes de Piti Belmonte no baixin la guàrdia i que mirin de mantenir el nivell dels darrers partits. Recordem que demà Moyano no podrà jugar ja que ha de complir un partit de sanció. Qui podrà tornar a jugar serà Xavi Jiménez després de perdre's el partit a Badalona.