diumenge, 19 de desembre del 2010

El Sant Andreu torna a guanyar a casa

Després de cinc empats consecutius al Narcís Sala, el Sant Andreu ha tornat a donar una alegria a la seva afició, amb una victòria per la mínima. El partit no ha sigut pas brillant, però els andreuencs els hi ha valgut l'esforç i finalment han tingut la recompensa. A la primera meitat el Sant Andreu portava més iniciativa que l'Ontinyent, però no hi havien gaires oportunitats de gol. De fet l'oportunitat més clara l'han tingut els visitants estavellant una pilota al pal en una rematada de cap. Joel també ha tingut una bona oportunitat al rebre una pilota dins l'àrea que degut a la forta pressió de dos defenses rivals no ha pogut connectar bé.

A la segona part el Sant Andreu li ha posat més ganes i ha començat a generar cert perill. L'entrada a la mitja part de Dani Guillén ha estat determinat en aquesta insistència ofensiva dels quadribarrats, però no ha ocupat l'habitual posició d'extrem, sinò que ha jugat com a interior. Amb el pas del temps ells locals arribaven amb més perill. La polèmica ha estat servida quan Joel  ha estat derribat per un defensa visitant i ha vist la target per simular penal. Això ha encès la grada del  Narcís Sala que li faltava acaba de despertar per donar una petita empenta a l'equip per fer l'esforç final. Al minut 78 Lluís Blanco reapareixia després de la seva lesió i ha tardat només 6 minuts en marcar l'únic gol del partit. De fet la primera pilota que ha tocat uns moments abans ha sigut un control orientat excel·lent que l'ha permés quedar-se sol davant el porter, però no ha pogut resoldre. El Sant Andreu  en els darrers instants s'ha dedicat a mantenir l'avantatge al marcador i buscar la sorpresa a la contra. Abans d'acabar el partit destacar l'entrada de Matamala i que Morales ha evitat l'empat valencià a l'últim minut en una acció providencial caçant una pilota a la mateixa línia de gol.

Els sis punts aconseguits en només quatre dies donaran molta moral a l'equip i a l'afició, abans de l'aturada nadalenca. El Sant Andreu se situa a la sisena posició, amb els mateixos punts que el Lleida, a dos punts de la promoció d'ascens. De fet desprès de tot el que ha passat la zona alta de la taula no està gaire lluny, el líder tan sols avantaja els andrueuencs en 7 punts. Ara que les coses estan més tranquilitzades, s'ha de començar a preparar la segona volta on es veurà realment si l'equip va cap a la zona alta o a la meitat de la taula.

La darrera jornada de l'any ens ha deixat els següents resultats:
Alacant 1-0 Benidorm: L'Alacant es situa 5è i sembla decidit a lluitar per estar al play-off.
L'Hospitalet 3-2 Santboià: El Santboià ha desaprofitat un avantatge de 0-2.
Mallorca B 0-1 Lleida: El Lleida suma la cinquena victòria consecutiva.
Gramenet 1-3 Alcoià: La Grama s'enfonsa a les posicions de descens.
Atlètic Balears 0-1 Castelló: Segona derrota consecutiva a casa dels mallorquins.
Alzira 1-0 Sporting Maonès: Els valencians sumen la primera victòria de la temporada.
Orihuela 1-0 Teruel: L'Orihuela amb tot a favor per ser campió d'hivern.
Gandía 0-0 Badalona: L'únic partit sense gols de la jornada.
Sabadell 4-0 Dénia: Els vallesans estan en un excel·lent moment de forma i avui ho han demostrat de nou.