dimecres, 29 de desembre del 2010

Nova capacitat del Narcís Sala: 6.557 espectadors

Després d'instal·lar seients a totes les graderies del Narcís Sala, la capacitat de l'estadi andreuenc ha quedat notablement reduïda. El blog narcissala.com s'ha apropat a l'estadi per comptar quina és la nova capacitat exacta del Narcís Sala.

Tribuna (956 seients). La tribuna és la grada més alta de l'estadi, amb 16 files, i compta amb 956 seients des de l'agost del 2008. Fins llavors, només hi havia unes desenes de seients a la llotja. Els seients formen les quatre barres de la senyera, excepte a la llotja, on hi ha 70 seients blaus. Comparant l'estat actual de la tribuna amb fotos de quan es van instal·lar els seients, es pot constatar que han desaparegut 5 seients grocs a l'última fila (a la dreta mirant des del camp), per la qual cosa en realitat hi ha 951 cadires actualment. Curiosament, un seient de la zona central de la tercera fila, que hauria de ser groc, ha estat substituït per una cadira vermella. La capacitat de la tribuna podria augmentar-se en 48 places (fins arribar a les 1.004) ja que hi ha espai per col·locar una columna de seients a la part esquerra (sempre mirant des del camp) i dues columnes a la part dreta.

Preferència (1.404 seients). Les dues grades de Preferència són simètriques i tenen 702 seients blaus cadascuna, distribuïts en una alçada de 12 files. Cada Preferència té tres escales, dues de les quals recorren la grada de dalt a baix i la tercera només arriba fins a la cinquena fila, vorejant la boca per on surten els jugadors.No s'han col·locat seients en el que seria la continuació d'aquesta tercera escala, tot i que no hi ha els graons. Si s'hi col·loquessin seients en aquesta zona, es podria guanyar espai per a 28 persones, arribant la capacitat de les Preferències fins als 1.432 espectadors.

Gol Nord (1.373 seients). Al gol de la piscina, el del marcador manual (que ara també es podria anomenar el "gol del Metro") hi ha instal·lades 1.373 cadires vermelles distribuïdes en 13 files. Tot i que a simple vista no ho sembla, la grada no és del tot simètrica: mentre al sector més proper al carrer Santa Coloma s'hi han col·locat 21 seients a cada fila, al sector més proper al carrer Virgili només hi ha 20 cadires per fila. A la part central, hi ha 56 cadires a cada fila entre les dues escales, fet que pot dificultar l'accés als seients més centrals, en cas que l'estadi s'ompli.

Gol Sud (1.328 seients). Al contrari del que es pugui pensar, el Gol Sud (també conegut com el gol del pàrquing o de Pare Manyanet, i que allotja el marcador electrònic) no és exactament igual que el Gol Nord. La principal diferència està en que les dues boques d'accés a la grada estan situades al nivell de la tercera fila, per la qual cosa es perden 32 seients respecte la grada oposada. Aquestes cadires van ser instal·lades, però posteriorment van ser retirades, suposem que per facilitar l'accés des de la boca a la grada. També es perden 13 seients més a la part central, ja que entre les dues escales hi ha 55 cadires a cada fila, en comptes de les 56 del Gol Nord. La mateixa assimetria que hi ha entre els extrems del Gol Nord es repeteix al Gol Sud. En total, 1.328 seients de color groc.

Lateral (1.496 seients). La grada del carrer Virgili és la més baixa de l'estadi, amb només 8 files. La combinació de colors és la mateixa que a la grada oposada (tribuna): les quatre barres a la part central i el blau de Sant Andreu als extrems. Cal destacar que a la part central s'hi han instal·lat 103 seients consecutius a cada fila entre les escales que delimiten aquesta zona, per la qual cosa l'accés al centre de la grada pot convertir-se en un problema, sobretot per a la gent més gran. En aquesta part central, a prop de la boca de l'esquerra (mirant des del camp) notem l'absència de quatre cadires vermelles a la fila superior, que suposem que seran col·locades properament, i per això les hem comptabilitzat també en el recompte. Destacar que la instal·lació dels seients dificultarà la instal·lació de la bastida on les darreres temporades s'hi situaven les càmeres i els comentaristes de la televisió, ja que aquesta ocupava una part de la fila superior.

En el proper partit a casa (contra el Dénia, el 16 de gener) el Narcís Sala estrenarà seients en el 100% de l'aforament, ja que en el darrer partit (contra l'Ontinyent, el 19 de desembre) encara no estava instal·lada la zona central del lateral. Resumint, la nova capacitat oficial del Narcís Sala és de 6.557 espectadors, que inclou ara mateix 2.146 cadires blaves, 2.218 de grogues i 2.184 de vermelles, a les quals cal sumar les quatre cadires vermelles que falten al lateral i les cinc cadires grogues que han desaparegut de la tribuna. Aquesta xifra definitiva no inclou els membres dels mitjans de comunicació, que també es podrien comptabilitzar com a espectadors.

Les imatges de veure un Narcís Sala amb més de 10.000 espectadors, com en els partits contra la Ponferradina i el Barça Atlètic en la darrera promoció d'ascens, ja formen part del passat. Més lluny queden els 18.000 espectadors que s'havien arribat a congregar al Narcís Sala, quan encara era conegut com el camp del carrer Santa Coloma, a l'època daurada a Segona Divisió. En aquells temps, pràcticament tot l'aforament de l'estadi era dempeus i es formaven dues files de persones a cada filera de grada.

En cas que algun dia fos necessari, el Narcís Sala podria augmentar la capacitat, tancant les quatre cantonades i ampliant el gol Sud per sobre d'on hi ha actualment el pàrquing. Fins i tot si s'arribés a un acord amb l'Ajuntament, es podrien ampliar les Preferències fins a l'altura de tribuna i ampliar el Lateral en detriment de l'amplada del carrer Virgili, que podria convertir-se en peatonal.

En qualsevol cas, difícilment s'arribaria a una capacitat de 10.000 espectadors. La parcel·la on està situat l'estadi no dóna per més, i els números de cinc xifres només serien possibles en un hipotètic nou estadi. Ara bé, tot el que el Narcís Sala perd en capacitat, ho guanya en comoditat per al seu públic habitual, a més de les millores en diversos aspectes com la il·luminació (s'estan canviant els focus de les quatre torres) i en estalvi energètic (per la instal·lació de plaques solars i la renovació d'altres instal·lacions). Així doncs, el Narcís Sala estrenarà una nova cara en aquest any 2011 que està a punt de començar.