dimecres, 18 de maig del 2011

Pere Belmonte serà el nou entrenador del Sant Andreu

Tan sols 24 hores després de la finalització de la Lliga s'ha fet pública la notícia. El nou tècnic té el repte de construïr el Sant Andreu 2011/12. 

Feia dies que es rumorejava que d'entre els possibles entrenadors pel Sant Andreu hi havia una opció que havia guanyat pes. Havien sorgit a la premsa noms com Miki Carrillo, tècnic de la Muntanyesa, o Ramon Maria Calderé, del Teruel. Però finalment l'opció escollida ha estat Pere Belmonte, també conegut com "Piti". Ahir Manuel Carrillo a BTV feia oficial la notícia i confirma que s’havien valorat diveros noms però que la decisió final s’havia decantat cap a Belmonte. Uns dels motius principals d’aquesta opció seria el tema econòmic. Un entrenador que prové de primera catalana no requereix els esforços econòmics d’un tècnic consagrat i que estigui a categories superiors. 

Pere Belmonte va néixer a Sabadell l’any 1973 i té una àmplia trajectòria com a jugador. Era migcentre i va militar en diversos equips de segona B: València B, Sabadell, Figueres... La temporada 2004/05 va jugar a segona A amb la UE Lleida. La temporada 2009/10 va ser la seva darrera temporada com a jugador. Aleshores va iniciar la seva carrera com entrenador i de moment ha tingut dues experiències. La primera va ser a la Gramenet. Va agafar el conjunt colomenc en una situació crítica i el va aconseguir salvar. Aquesta temporada ha dirigit el Sant Cristóbal. El va agafar com a cuer i l’ha aconseguit posar a l’onzena posició. No és un entrenador amb un llarg historial, però ha demostrat complir els objectius marcats en els reptes que ha hagut d’afrontar.  

El segon entrenador serà Manel Martínez. Manel de la mateixa edat que Belmonte i també Sabadellenc va ser un davanter que ha jugat en una bona pila d’equips. Va militar a l’Espanyol i el Logroñés a primera divisió. Ha jugat moltes temporades a segona A, una de les quals va arribar a ser el màxim golejador de la categoria.