dimarts, 30 d’agost del 2011

Tornen de Menorca amb les butxaques buides

CF Sporting Maonès 1 - UE Sant Andreu 0

Onze titular andreuenc a Maó.
El diumenge passat un enviat especial de narcissala.com va estar present en el partit que va jugar el Sant Andreu al camp del Sporting Maonès, que es va saldar amb una derrota andreuenca per un gol a zero.

Molta calor al Municipal de Bintaufa, l'horari del partit (12 hores en ple agost) no era el més propici per disputar un partit de futbol. Aquesta va ser una de les causes de la baixa assistència de públic al Municipal de Bintaufa (270 espectadors segons el diari Menorca), però n'hi va haver d'altres: la coincidència amb les Festes Majors de la veïna localitat de Sant Lluís, la manca de resposta a la campanya d'abonats del club menorquí (no s'han arribat a les 300 renovacions) i l'elevat preu de les entrades (20 euros la general i 10 euros la reduïda per a juvenils i jubilats). Entre els assistents destacava la presència d'un soci del Sporting Maonès enfundat amb la samarreta quadribarrada, nascut a Sant Andreu i veí de Ciutadella de Menorca des de fa un quart de segle, que ens va comentar que en les ocasions especials acostuma a viatjar a Barcelona per animar l'equip del seu poble natal.
Onze titular del Sporting, amb els
exandreuencs Raúl Capó (21) i el porter Oliver.

Piti Belmonte va alinear el mateix onze que en la primera jornada contra l'Andorra, amb l'única excepció de Marcos Jiménez (que jugava contra el seu exequip) al lloc de Quim Araújo. El tècnic local, Lluís Elcacho, va sorprendre col·locant l'exandreuenc Oliver a la porteria en comptes d'Eloi, qui va encaixar dos gols la primera jornada a Gandia.

El partit va començar amb molt ritme. Al minut 6, Genís Soldevilla es plantava sol dins l'àrea de Morales; el porter andreuenc el va fer caure, provocant una pena màxima i veient la targeta groga. Morales es va llençar a la seva esquerra i va endevinar les intencions de Toni Corbella, tot aturant la pilota. Cap al minut 20 el Sant Andreu començava a despertar, i al minut 23 es va produir una jugada polèmica a l'àrea local, on Oliver i Xavi Jiménez van anar per terra. Un minut més tard una jugada de combinació entre Eloi i Marcos va acabar amb una rematada alta del davanter de Breda.

Marcos va ser el jugador més incisiu en
el seu retorn a Maó.
Al minut 27 el Sant Andreu controlava la pilota al mig del camp i es va produir una passada cap enrere. Morales, pensant erròniament que l'havia tocat un jugador rival, va agafar la pilota amb les mans i l'àrbitre valencià Gil Coscollà va xiular lliure indirecte. En el segon intent, Berto Vaquero va aconseguir l'únic gol del partit, després d'un rebot a la barrera que va despistar Morales. En el primer intent d'efectuar el servei indirecte, Eloi va veure la targeta groga per avançar-se a la barrera abans d'hora, enganyat pel jugador local que havia de posar la pilota en joc. El partit arribava a la mitja part amb un domini del Sporting tant al marcador com en el joc, mentre el Sant Andreu pràcticament no disposava d'ocasions clares.

El Sant Andreu buscant sense èxit el gol de l'empat.
En el descans Piti Belmonte va fer entrar Carroza per Nando i el Sant Andreu va buscar amb insistència el gol de l'empat. Marcos va tenir les ocasions més clares, però els seus llençaments marxaven fora o eren aturats per Oliver. Elcacho va posar a Biel Medina com a cinquè defensa i a partir d'aquí el Sant Andreu va tenir moltes més dificultats per superar el mur local. El Sporting fins i tot va tenir alguna clara ocasió per marcar el segon, però Arkaitz la va enviar fora per ben poc. Per la seva banda, el Sant Andreu atacava per l'esquerra però les centrades de Quim Araújo no trobaven rematador.

Finalment, derrota per un a zero en la que segurament haurà estat l'última visita al Municipal de Bintaufa, ja que està previst que la construcció del Nou Bintaufa en uns terrenys adjacents estigui enllestida per la temporada vinent. El Sant Andreu és, juntament amb el Llagostera, l'únic equip que encara no ha puntuat, tot i que els gironins ocupen el fanalet vermell per tenir una diferència de gols en contra més gran. Tot i això, la posició a la taula és anecdòtica i no es poden extreure conclusions fins que no hagi transcorregut una desena de partits. El Sant Andreu té un entrenador i quinze jugadors nous, així que l'acoblament entre tots ells requerirà un temps. Ara bé, una victòria el proper diumenge contra l'Ontinyent serà importantíssima perquè l'equip i l'afició remuntin els ànims.