dissabte, 24 de setembre del 2011

Dues accions arbitrals ajuden al Mallorca B a aconseguir l'empat davant el Sant Andreu

RCD Mallorca B 1 - UE Sant Andreu 1

El partit d’avui ha tingut dues parts clarament diferenciades. El que s’ha vist a la primera meitat no ha tingut res a veure amb la segona. La primera ha estat de domini andreuenc i la segona de domini mallorquí. Si només tinguéssim en compte això el resultat més just hagués estat un empat, però si ens fixem en dues accions concretes en que l’àrbitre no ha estat encertat el desenllaç del partit probablement seria una altra de ben diferent. I és que dues expulsions ben clares ha estat perdonades a l’equip del Nano Soler. Dues expulsions que haguessin condicionat molt el rendiment del filial mallorquinista, més tenint en compte la primera acció perdonada s’ha produït en el minut 7 de partit. 

El Sant Andreu ha començat el partit molt fort. Ha pressionat ben amunt i ha aconseguit que l’equip local tingués molt problemes per poder passar del mig del camp. A Son Bibiloni ha caigut durant tot el partit una intensa pluja que a dificultat en certs moments la circulació de la pilota. Al minut 7 hi ha hagut la primera jugada polèmica. Marcos s’escapa i comença corre per quedar-se sol davant el porter, però Charlie Took últim defensor el derriba clarament.  La jugada era ben clara d’assenyalar, últim home: vermella directa. No ha estat així però per sort el Sant Andreu ha seguit a l’atac. La insistència ha rebut la seva recompensa quan al minut 31 Marcos ha pogut connectar un fort xut dins de l’àrea. Amb aquesta resultat el Sant Andreu ha jugat còmodament el darrer tram de la meitat.

Només començar la segona meitat ha acabat la dinàmica de joc de la primera. El Mallorca B ha avisat amb tres xuts perillosos en els 10 primers minuts. Això sí, xuts des de fora de l’àrea que sempre acabaven refusats per un segur Morales. Després els locals encara han pujat més el ritme i els andreuencs han patit moltíssim durant un quart d’hora. La possessió era molt baixa i a la que el Mallorca havia fet una ocasió i el Sant Andreu sortia amb la pilota la perdia de seguida. Per sort cap al minut 30 els homes de Piti Belmonte s’havia refet i semblava que recuperaven terreny, en una jugada d’aquestes Marcos ha rebut una falta de targeta clara que hagués suposat l’expulsió del central mallorquí que ja comptava amb una groga. Després d’aquesta petita recuperació andreuenca, el Mallorca ha tornat a la càrrega. Semblava que aquesta petita treva de l’equip local era provisional, que era una reserva de forces per l’atac final. En aquest setge final ha estat quan Joan Grassa ha aconseguit posar la igualada en el marcador. Era el minut 42 i la dinàmica del partit ja no es podia canviar. El partit a acabat amb taules i els andreuencs s’han recordat de les dues jugades polèmiques que haguessin canviat probablement el signe del partit. Amb aquest resultat el Sant Andreu té 6 punts. La setmana vinent el rival serà el Badalona.