dilluns, 10 d’octubre del 2011

El Sant Andreu s'estrena a domicili

R Zaragoza B 0 - UE Sant Andreu 1

El Sant Andreu va aconseguir la primera victòria a domicili de la temporada, després d'imposar-se al Real Zaragoza B amb un gol de Marcos Jiménez al minut 79.

El partit no es va disputar a l'estadi de la Romareda, com havia succeït en els anteriors precedents en lliga (1991-92 i 2005-06) sinó que es va jugar a la Ciudad Deportiva del Real Zaragoza, instal·lacions on el Sant Andreu ja havia disputat una eliminatòria de la Copa RFEF, la temporada 2006-07. La Ciudad Deportiva està situada enmig del no-res, a 10 km del centre de Saragossa i molt mal senyalitzada. Tot i que la gespa natural es troba en bon estat, no és un camp digne de la Segona B, per la manca de serveis bàsics com una sala de premsa, megafonia o una tribuna coberta.

Afició quadribarrada davant de la Pilarica.
23 seguidors quadribarrats, en la seva majoria membres de la Penya la Prèvia i antics integrants del Nucli Fènix, es van donar cita a la 1 del migdia a la Plaça del Pilar, palpant de primera mà l'ambient de Festa Major que s'està vivint aquests dies a la capital aragonesa. Després d'enfundar-se el cachirulo (mocador típic de les festes del Pilar) i de la foto de grup, van fer un dinar de germanor. Per culpa de la lentitud del servei del restaurant i per la dificultat d'arribar a la Ciudad Deportiva, alguns d'ells no van poder entrar al camp fins al minut 20 de partit. Allà es van afegir a la resta de seguidors del Sant Andreu desplaçats per altres mitjans, arribant a sumar una quarantena.

Arnau va fer un bon partit
davant del seu antic equip.
El partit va estar marcat pel cierzo ("mestral" o "cerç" en català), el típic vent del nord-oest que acostuma a bufar amb força a la vall de l'Ebre. Diuen que el pitjor enemic d'un futbolista és el vent, i la veritat és que aquest factor climatològic va marcar el partit. Les pilotes aèries eren una loteria, i els llençaments de porteria quan bufava el vent en contra, no podien superar mai la línia del mig del camp. El Sant Andreu va guanyar el sorteig de camp, i va decidir jugar la primera part amb el vent a favor, per si de cas a la segona part el vent afluixava.

I amb el vent a favor, el Sant Andreu va realitzar una bona primera meitat, jugant majoritàriament al camp del Zaragoza. El Sant Andreu va ser l'únic que va tenir ocasions de gol abans del descans, però el marcador no es va moure. El filial blanquillo, amb el vent en contra, va ser incapaç d'arribar a la porteria de Morales. La sensació al descans era que el Sant Andreu no havia pogut aprofitar la "seva" part i que a la segona meitat seria el Zaragoza qui tindria més ocasions.

Celebració de l'únic gol del partit.
Res més lluny de la realitat. El Sant Andreu va plantejar la segona meitat de manera molt intel·ligent, minimitzant les pilotes aèries i traçant jugades pel terra. Les ocasions de gol continuaven sent quadribarrades, per part de Moyano, Marc Martínez i Marcos Jiménez. L'equip de Juan Eduardo Esnáider ho intentava sense èxit al contraatac i no va ser fins al minut 73 que Morales va haver d'aturar el primer xut local, fet per Estrada.

El domini andreuenc es va materialitzar al minut 79, quan una jugada per banda esquerra va acabar amb un refús del porter i Marcos, amb molta sang freda, va controlar la pilota a la frontal de l'àrea petita i va xutar a gol ajustant-la al pal esquerre, lluny de l'abast del porter. El gol va ser molt celebrat, tant per l'equip com per l'afició desplaçada a l'Aragó.

Després del gol tothom va pensar en els dos partits anteriors contra el Mallorca B i el Badalona, on el Sant Andreu va ser incapaç de defensar el gol d'avantatge. Però en aquesta ocasió el guió va ser diferent, i el Sant Andreu va mantenir amb serenitat el domini de la pilota. En els 10 minuts finals, el filial del Zaragoza va realitzar un perillós contracop, però Fran Grima, després de realitzar un sprint a "l'estil Ballesteros", va aconseguir prendre-li la pilota al davanter.

Marcos suma 4 gols, havent
marcat en els tres últims partits.
Després dels 3 minuts d'afegit, l'àrbitre basc Zarrabeitia Arrieta (desapercebut durant tot el partit, com ha de ser) va xiular el final del partit i es va produir un esclat d'alegria andreuenca. Les celebracions per la primera victòria fora de casa van començar a la grada i a la gespa, on alguns jugadors com Quim Araújo, Blanco o Morales van passar a xocar les mans dels seguidors de primera fila, i van continuar dins i fora del vestidor, amb l'afició picant a les finestres del vestidor visitant.

Amb aquesta victòria el Sant Andreu se situa a la zona mitja de la taula, igualant tant el nombre de victòries i derrotes (2) com també els gols a favor i en contra (6). L'equip quadribarrat porta sis jornades consecutives puntuant, amb un joc cada cop més convincent. La propera setmana un Reus que ahir va perdre el liderat visitarà el Narcís Sala, però els jugadors andreuencs se senten capaços de superar l'equip del Baix Camp. De fet l'equip quadribarrat està en millor forma, ja que en els últims 4 partits el Sant Andreu ha sumat 8 punts, per només 5 dels roig-i negres.