dissabte, 31 de desembre del 2011

2011, any de canvis al Sant Andreu

Des de la banqueta a la presidència, el concepte de l’any 2011 a la UE Sant Andreu és el canvi, el 2012 serà l’any en que es començaran a veure els resultats

El 2010 va ser un any molt intens pel Sant Andreu amb la disputa del play-off d’ascens a 2na B, però el 2011 també ha donat molt de si. Esportivament no ha estat un any de partit importants o de victòries per recordar, però si que serà (o no) un any amb certa transcendència per la història andreuenca, doncs, els canvis han afectat a tots els nivells de la institució. Manuel Camino ha substituït a Joan Gaspart a la presidència, Piti Belmonte ha rellevat a Natxo González a la banqueta i a la plantilla hi han hagut forces canvis. Però el canvi més important, no és el d’unes persones per unes altres, sinó el canvi de mentalitat en la manera de funcionar del club. El mecenatge d’una sola persona ja és història. La nova junta del Sant Andreu ha de treballar per obtenir els seus propis recursos i gestionar-los amb la major eficiència possible.
 
10 dates destacades del 2011

Canvi a la presidència, canvi a
la banqueta i moltes noves cares
a la plantilla
Diumenge 2 de gener – El Sant Andreu aconsegueix una treballada victòria al camp del Castelló. Amb això suma tres victòries consecutives, però a partir d’aquí noves ensopegades l’allunyen de la zona play-off.

Diumenge 6 de març – El Sant Andreu es col·loca a la zona play-off. La quarta posició tan sols dura una setmana, ja que en el partit següent a casa s’empata contra l’Alzira en el que era una oportunitat única per instal·lar-se amb fermesa a la zona capdavantera de la classificació.

Dijous 14 d’abril – A la Junta d’Accionistes s’anuncia que Manuel Camino substituirà a Joan Gaspart. S’havia filtrat a la premsa unes dies abans. Encara quedaven algunes incògnites que es van resoldre més endavant.

Dissabte 1 de maig – El Sant Andreu rep un dur correctiu al perdre a casa davant l’Orihuela per 0 a 3. El play-off queda ja descartat. L’endemà el Sabadell es proclama campió del grup III de la 2na divisió B.

Diumenge 15 de maig – Es juga el darrer partit de lliga i que serveix com a comiat de Natxo González. El tècnic vitorià deixa el Sant Andreu després de quatre temporades, havent aconseguit un ascens i un campionat de 2na B. També va ser el moment de comiat de jugadors que han deixat empremta al Sant Andreu. Sobretot el cas de Dani Martí que durant 4 anys va  defensar la samarreta quadribarrada.

Dilluns 16 de maig – S’anuncia el fixatge de Piti Belmonte com a nou tècnic del Sant Andreu. De forma no oficial havien sonat diversos noms, durant els dies anteriors. El club havia esperat a que s’acabés la temporada per fer-ho oficial, tot i que com sol ser habitual la premsa ho difon abans.   

Dijous 28 de juliol – És el dia de la presentació de la presentació del primer equip i té lloc la Junta d’Accionistes on es fa el traspàs de poders. La Presentació és un èxit i més de 1000 persones s’acosten al Narcís Sala per conèixer els nous jugadors.

Diumenge 21 d’agost – La lliga comença més d’hora de l’habitual. El primer partit és davant l’Andorra de Teruel. El Sant Andreu no té sort i comença el campionat amb derrota. Per sort, mica en mica anirà millorant.

Dimecres 7 de setembre – El Sant Andreu cau eliminat de la Copa del Rei davant l’Orihuela. Tot i buscar el gol amb insistència són els visitants que aconsegueixen marcar en una de les poques arribades.

Diumenge 27 de novembre – Té lloc el partit de festa major per la tarda. Després de diversos anys jugant el partit a la vegada que la cercavila el Sant Andreu decideix canviar l’horari i presentar el partit de lliga com a partit de festa major amb entrades a preus populars. El Sant Andreu cau davant el Llagostera en un dels pitjors partits. Trenca una ratxa de bons partits que havia durat l’octubre i principis de novembre i que havia permès als andreuencs escalar posicions. L’any acabarà amb el Sant Andreu a mitja taula.