dijous, 28 d’octubre del 2010

Balanç d'un quart de lliga (1)

Després de 10 jornades disputades, la categoria de bronze ha superat l'equador de la primera volta. Després de dos mesos de competició, és bon moment per fer balanç i analitzar l'inici de lliga d'aquest grup 3r de la Segona B.

En el que portem de lliga, el grup està sent més igualat que l'any passat. Mentre que el líder Orihuela li treu 16 punts a l'Alzira, cuer, la temporada passada la diferència entre primer i últim era de 22 punts. Però el més preocupant és la sequera golejadora: tan sols s'han marcat 1,84 gols per partit, que contrasten amb els 2,6 de Primera, els 2,54 de Segona A o els 2,25 del grup català de Tercera. El gol és la salsa del futbol, i caldria reflexionar si les tàctiques defensives són la millor manera d'atreure l'aficionat al camp, en una categoria on ja s'han comptabilitzat 14 empats a zero.

L'Orihuela porta tres jornades al capdamunt,
després de prendre-li el liderat al Sant Andreu.
Analitzem la classificació de dalt a baix, començant pel líder: l'Orihuela. L'equip del Baix Segura no és capaç de superar els problemes econòmics i institucionals que ha tingut els darrers anys; ans al contrari, ja que la setmana passada el president Nacho Covaleda va haver de presentar la seva dimissió. Tot i això, la situació extraesportiva no sembla afectar un equip que, tot i perdre diumenge passat a Lleida, encapçala la classificació amb 21 punts, gràcies sobretot als només 3 gols que ha encaixat el seu porter Ricardo.

En segona posició hi trobem un Sant Andreu que ha anat de més a menys, i que després de sumar 16 punts en els primers 6 partits, n'ha aconseguit només 3 dels últims 12. Tot i la crisi de joc i resultats, l'equip andreuenc continua sent el més golejador del grup, amb 14 gols, i manté a David Miguélez com a Pitxitxi de la categoria, amb 6 dianes.

Manolo Márquez debuta a
la Segona B amb bona nota.
Tercer a la taula és el Badalona de Manolo Márquez, que vol passar pàgina a les últimes tres temporades on s'ha mantingut a la zona mitja, i vol aspirar al play-off, tal i com ho va fer fa 5 anys, en què va ser campió.

A continuació venen les dues sorpreses agradables de la categoria, el Gandia i el Teruel. Dos equips que feia molts anys que no jugaven a Segona B (10 i 20 temporades, respectivament) però que s'han adaptat perfectament a la categoria. Els de la Safor han aconseguit bons resultats a domicili (10 de 15 punts) i porten tres victòries consecutives. Els aragonesos, per la seva banda, encadenen ja vuit jornades sense conèixer la derrota.

Entre la 6a i la 8a posició hi trobem tres dels favorits: Benidorm, Alcoyano i Sabadell. El Benidorm és el millor visitant de la categoria, en rendibilitzar els només 4 gols que ha marcat lluny de l'estadi Guillermo Amor (antic Foietes). L'Alcoyano està seguint una trajectòria força irregular, havent empatat 4 partits al Collao. I el Sabadell de Lluís Carreras està anant de menys a més i vol fer-se un lloc entre els quatre primers.