dimarts, 12 d’octubre del 2010

Teruel 1-0 Sant Andreu. La crònica

El diumenge passat el Sant Andreu visitava per primera vegada Terol, la capital del mudéjar. Fins ara, el nostre equip només havia jugat una vegada a la província de Terol (que curiosament té menys població que el districte de Sant Andreu). Va ser la temporada 95-96, quan l'equip dirigit per Pepín Cabezas va empatar a 1 al camp de l'Endesa Andorra.

Una quinzena de seguidors andreuencs va presenciar el partit a l'Estadio Pinilla, aprofitant el pont del Pilar per fer una mica de turisme. Les entrades estaven a 13 euros i la tribuna a 15, tot i que gràcies a alguns familiars de jugadors vam poder entrar tots amb les invitacions del club.

Un cop dins de l'Estadio Pinilla ens va sorprendre que tenia una estructura força irregular: una tribuna coberta central, una petita grada adjacent en un costat de la tribuna, i una altra grada al lateral, sense que hi hagués cap grada darrere de les porteries. Ara bé, el terreny de joc és perfecte per a la pràctica del futbol, ens va sorprendre l'amplitud de l'àrea tècnica i l'excel·lent estat de la gespa natural. Bona presència de públic a les grades, uns 1.500 espectadors que esperaven amb expectació la vista del líder i campió. Temperatura fresca i amenaça de pluja, que al final va quedar en res.

Natxo González va presentar una alineació amb nombrosos canvis respecte del partit contra el Benidorm. En defensa, Pelegrí entrava al lloc de Socías; al mig del camp, Dani Martí ocupava la posició del lesionat Héctor Bueno; i en atac, Blanco començava el partit en detriment d'Aday.

La primera meitat va ser força igualada. El Teruel tenia la possessió de la pilota però el Sant Andreu (que vestia amb samarreta blava i pantaló blanc) es defensava amb solidesa. Als 13 minuts va arribar el primer ensurt, amb un gol anul·lat correctament a Aimar per fora de joc. Ara bé, el Sant Andreu hauria pogut marcar en diverses ocasions. Primer, una pilota morta dins de l'àrea va passar per diversos jugadors, xutant finalment Curro als núvols. Poc després, Tarradellas va disposar d'un u contra u amb el porter Caballero (ex-Sevilla), qui va treure una mà providencial. De la primera part cal destacar també una jugada assajada a la sortida d'un córner, en que el bon treball de l'equip va despistar la defensa local, deixant Miguélez tot sol amb la pilota al punt de penal; el xut, però, va sortir pel damunt de la porteria local.

La segona meitat va començar amb un Teruel més enxufat. El Sant Andreu no aconseguia originar clares ocasions, i això es traduïa en ansietat. Al minut 19 Álex Cacho va ser expulsat en veure la segona groga després d'una entrada a l'exandreuenc Enric Pi, que acabava d'entrar; la primera groga l'havia vist a l'inici de la segona meitat per tallar una jugada amb la mà. El Sant Andreu es quedava amb 10 jugadors i calia reorganitzar l'equip. Tarradellas va passar a ocupar provisionalment el lateral dret, fins que va ser substituït per Socías. Poc després arribaria l'únic gol del partit: el Teruel va treure ràpidament un córner en curt, i la posterior centrada va trobar el cap d'Enric Pi, introduint la pilota a la porteria de Morales.

Natxo González havia de moure fitxa, i va fer un doble canvi amb vocació ofensiva, donant entrada a Aday i Manteca, al lloc de Joel i Moyano. Poc després l'equip rojillo es quedava també amb deu homes per expulsió de Valleros. Quedaven uns 10 minuts i el Sant Andreu va tenir la posessió de la pilota, sense crear ocasions clares per la bona feina defensiva de l'equip de Calderé.

Al final, primera derrota de l'equip quadribarrat, i primer partit sense celebrar cap gol. El Sant Andreu va demostrar tenir més qualitat, però el Teruel va defensar-se de manera efectiva, aconseguint els tres punts gràcies a una jugada a pilota aturada.

El Sant Andreu perd així el liderat del grup 3 en benefici de l'Orihuela, que es va imposar per 0 a 2 al camp del Santboià. Per la seva banda, el CD Teruel es col·loca cinquè i l'Estadio Pinilla comença a tenir fama de camp complicat, ja que el Teruel porta tres partits consecutius sense encaixar un gol a casa.

Al final del partit els seguidors andreuencs que ens hi vam desplaçar vam aprofitar per saludar el tècnic local Ramon M. Calderé, que va mostrar el seu desig que el Sant Andreu aconsegueixi l'ascens a 2ªA d'una vegada per totes.