divendres, 10 de desembre del 2010

Comença el Tourmalet de la lliga

El Sant Andreu inicia aquest cap de setmana la fase més decisiva del campionat de lliga. En els propers 30 dies l'equip disputarà cinc partits que determinaran si el Sant Andreu aspira a disputar la promoció d'ascens, o bé ha de redefinir-se objectius més modestos. L'última victòria ja queda massa lluny (Maó, 26 de setembre) i l'equip ha de començar a sumar de tres en tres per no despenjar-se de la zona alta.

El Sant Andreu es farà un fart de viatjar.
Els jugadors andreuencs hauran d'habituar-se a passar llargues hores a l'autocar. Els capricis del calendari van determinar que el Sant Andreu havia de jugar quatre partits fora de casa entre les jornades 16 i 20. Però l'aplaçament del partit contra l'Atlètic Balears per culpa dels controladors aeris no ha fet més que apretar el calendari. En tan sols 30 dies, el Sant Andreu haurà de recórrer 2.800 km per carretera, a més de volar a Mallorca entre setmana.

Esportivament, tampoc es pot dir que siguin els rivals més apropiats per remuntar el vol. Aquest diumenge toca visita a Oriola, equip que a la jornada 8 li va prendre el liderat al Sant Andreu i no l'ha deixat anar. Cal dir, però, que l'equip del Baix Segura tan sols ha sumat un punt en les tres darreres jornades, i això ha permès comprimir les distàncies a la part alta de la taula.

Sense temps per descansar, el dimecres 15 el Sant Andreu haurà de disputar el partit aplaçat a l'Estadi Balear de Palma, contra l'Atlètic Balears. I només quatre dies després, el diumenge 19, l'Ontinyent visitarà el Narcís Sala, en un partit entre els dos equips que la temporada passada es van quedar a les portes de l'ascens a Segona A.

Amb el descans del Nadal pel mig, el nou any 2011 començarà ben fort. Sense temps per superar la ressaca de Cap d'Any, el Sant Andreu es presentarà al Nou Castàlia, per disputar un partit contra un Castelló a l'alça des que "Casuco" va agafar les regnes de l'equip albinegre. I just la setmana següent, toca desplaçar-se a Alcoi per enfrontar-se a un Alcoyano que ara mateix és colider juntament amb l'Orihuela.

Pel que fa al partit d'aquest diumenge, Natxo González ja podrà comptar amb el porter Morales, després que el dimecres passat disputés la primera meitat de l'amistós contra el Pubilla Casas. L'Oriola presenta molts bons guarismes a casa, on no ha perdut cap partit (6 victòries i 2 empats) i tan sols ha encaixat un gol en vuit partits. El porter Ricardo Molina és el Zamora de la categoria, amb només 5 gols encaixats en 16 partits. No ho tindrà fàcil el Sant Andreu, però cal dir que en les dues darreres temporades l'equip quadribarrat s'ha endut la victòria de Los Arcos, marcant tres gols en cada ocasió.