diumenge, 2 de gener del 2011

El Sant Andreu comença l'any amb bon peu

CD Castelló 0 - UE Sant Andreu 1

Victòria del Sant Andreu gràcies a un gol d'Albert Manteca, que ja en porta tres en els últims partit que ha disputat. El partit d'aquesta tarda ha estat molt igualat, amb oportunitats per tots dos equips, però sobretot el que s'ha pogut veure a la gespa del Castàlia ha sigut molt ofici. La despesa física també ha sigut considerable, però el més important és els punts que es van sumant. Aconseguir la tercera victòria consecutiva demostra que el Sant Andreu s'ha retrobat amb la victòria no per casualitat, sinò per mèrits propis, tot i així en algunes accions la fortuna ha somrigut al Sant Andreu. Una de les coses que va mancar a l'octubre i el novembre va ser la sort als moments decisius dels partits.

El partit s'ha iniciat amb tots dos equips ben col·locats tàcticament i sense tenir cap pressa especial per començar a generar ocasions. Al minut 15 el Sant Andreu ha tingut la seva primera oportunitat en una rematda de cap que Rangel ha enviat a còrner amb una magnífica estirada. 5 minuts més tard, al 20, Luis Blanco ha fet un retall dins de l'àrea i ha provat una rosca que ha estat a punt de superar a Rangel que ha tornat a fer una aturada providencial. Els locals també han tingut les seves oportunitats. La defensa andreuenca intentava avançar la línia dels centrals per fer caure als davanters del Castelló en el fora de joc constant. De fet en alguna ocasió, el fora de joc ho ha sigut per ben poc i segur que més d'un aficionat tenia l'ai al cor. La mala notícia del partit ha sigut la lesió de Xavi Pelegrí que ha hagut d'abandonar el terreny de joc, sent substituït per Albert Manteca. 

A la segona meitat les coses semblaven igual que a la primera. Igualtat  al màxim, 50% de possessió pels dos equips i ocasions a banda i banda. Però en una jugada d'atac andreuenc, una magistral passada de Luis Blanco  ha deixat a Manteca en disposició de fer el gol. El davantaer de Begues ha xutat suau però per sota les cames del porter, fent pujar així el 0 a 1 al marcador. Desprès del gol els locals s'han llençat a l'atac. Cal destacar les excel·lents intervencions de Morales que han permès mantenir la porteria a zero. Ja porta tres partits seguits sense encaixar cap gol. De fet, tot l'equip ha hagut d'assumir tasques defensives i els quadribarrats han hagut de força diverses faltes per evitar els constants atacs rivals. Això ha comportat que molts jugadors andreuencs hagin acabat el partit amb targeta. El Sant Andreu també ha disposat de diverses ocasions a la contra, però no ha sabut resoldre-les. La més clara un contracop de Miguélez que anava sol cap al porter local, però en el darrer toc abans del xut el davanter asturià s'ha enviat la pilota massa endavant. Amb el xiulet final, els seguidors que miraven els partit de ben segur que han fet un bot d'alegria ja que l'últim quart d'hora de partit ha estat d'infart. A causa del desgast físic de tots dos equips el partit s'havia trencat i  la tònica general eren anades i vingudes d'una porteria a l'altra.

Gràcies a aquesta victòria el Sant Andreu torna a mirar cap a la zona alta de la classificació. Suma 31 punts a la finalització de la primera volta. La zona de play-off està a dos punts, la quarta plaça l'ocupa el rival de la pròxima setmana: l'Alcoyano, que avui no ha pogut passar de l'empat a 0 al seu propi camp. Serà un partit complicat, en aquest camp tan sols i va guanyar el Sabadell quan estava en plena forma.