dijous, 17 de març del 2011

Miguélez, més polivent que mai

El davanter asturià demostra que a part de la seva gran qualitat tècnica és un jugador que destaca pel servei de l'equip. Les necessitats l'han fet agafar nous rols, de passador a golejador i ara també a organitzador. 

David Miguélez va arribar procedent del Linense a l'estiu del 2009. Aleshores tenia una forta competència a la posició de mitja-punta per darrere de l'indiscutible Máyor, com era el veterà Keko. Keko es va lesionar durant la temporada i Miguélez va aprofitar les oportunitats de que va disposar per demostrar les seves qualitats i guanyar-se el qualificatiu de "El mago", pel seu magistral domini de la pilota. A la temporada 2010/11, en que ja no tenia la competència de Keko, Miguélez semblava que adquiria de forma indiscutible la posició de mitjapunta. I així va ser.

A la temporada anterior estava clar que parlar de Máyor era parlar de gol, i que la funció del mitjapunta és la de passador, de connexió entre els organitzadors del mig del camp i el davanter centre. Però a aquesta temporada els problemes per fer gols han estat ben palesos. Així que va ser Miguélez qui en el primer tram de la temporada va agafar un nou rol i va convertir-se no només en el golejador de l'equip, sinò també en el "pitxitxi" de la categoria. Això va ser en el primer tram de campionat. A mesura que va anar avançant la temporada Miguélez es va veure superat en la llista de pitxitxis per davanter centres com Luismi Loro (Castelló) o Rayo (Lleida). Tot i així, el davanter andreuenc encara segueix a la tercera posició de la llista de golejadors del grup III de 2naB.

Si l'equip va necessitar un golejador, també requereix d'un organitzador. Tornant-nos a fixar amb la temporada anterior, si ens referiem a organització, destacava un nom per damunt de tots i aquests era el d'Hector Bueno. El veterà mig-campista, a més a més, solia fer parella amb Xavi Moro. Ells eren els que ocupaven el doble pivot. Però aquesta temporada no ha estat gaire bona per aquest dos jugadors. Al mes de setembre Xavi Moro va ser operat del menisc i va tardar a incorporar-se. Hector Bueno si que va tenir un bon mes de setembre, però més endavant va també ha patit algunes lesions i no ha tingut la continuïtat esperada. És per això que hem pogut veure en els darrers mesos més participació a l'equip de Curro, sobretot i de Dani Martí. Aquest dos jugadors han fet un bon paper, però han destacat més per la seva lluita que no pas per la seva creació. Per aquest motiu hem pogut veure a Miguélez baixant a buscar la pilota molt més endarrera del que és habitual en la seva posició. Fent així d'organitzador en funcions tot i jugar de mitja-punta. El diumenge passat varem poder veure a Miguélez jugant directament en el doble pivot. L'asturià no va brillar tan com de costum, doncs, ocupava una posició més sacrificada, molt més lluny de la zona de perill. Però tot i no brillar, és innegable la seva predisposició a treballar pel que més necessita l'equip. 

Està clar que el Sant Andreu aquesta temporada necessita d'aquesta inventiva de noves propostes per mirar d'afrontar els partits que li queden i mirar de millorar les seves mancances. El cas de Miguélez no és l'únic cas de jugadors que han vist modificada la seva posició habitual. Hem pogut veure a Tarradellas o Aday jugant de laterals per exemple. Sigui com sigui, malgrat la posició d'origen de cadascú, està clar que els jugadors estan per servir a l'equip i que necessitarem del màxim esforç de tots ells per poder optar a una de les places que permet jugar el play-off.