dijous, 5 de maig del 2011

A dues jornades pel final tenim campió, però tres places de play-off encara estan per definir

El Sabadell es va proclamar campió aquest dissabte, ho va fer sense jugar, a causa de la derrota del Badalona a Alzira. Encara no s’ha definit cap dels tres equips que l’acompanyaran a la fase de promoció.
 
El Sant Andreu ja no és el vigent campió del grup III de la segona divisió B. El Centre d´Esports Sabadell, un dels clubs amb més història del grup, es va proclamar campió el passat dissabte. Va ser gràcies a la derrota del Badalona, el segon classificat. L’equip vallesà, per tant, disposarà d’un camí més directe per intentar l’assalt a segona A. Encara queden per definir els conjunts que l’acompanyaran en el play-off. Aquests equips hauran de fer la proesa de superar tres rondes. Un quàdruple empat a 59 punts fa que encara estigui tot per decidir. Badalona, Alcoyano, Lleida i Orihuela són els equips millor situats, però no cal descartar L’Hospitalet tres punts per darrera, però que va llençat en la seva escalada de posicions. Desprès de L'Hospitalet, ja a la setena posició es troba el Sant Andreu. Matemàticament no està fora del play-off, però ho té més que impossible. Cal pensar que està a 5 punts del quart i per superar-lo, a més a més, ho hauria de guanyar tot i que el quart i el cinqué no sumessin cap punt. Al mateix temps hauria de superar l'Hospitalet. També està molt complicada la plaça per accedir a la Copa del Rei.

El grup III de la categoria de bronze del futbol estatal ha canviat de líder en diverses ocasions. Fins a 6 líders diferents hi ha hagut: Dénia, Orihuela, Sant Andreu, Alcoyano, Badalona i Sabadell i 11 canvis de liderat. El Sabadell ha estat el darrer. Però el que ha estat més jornades al capdavant és l’Orihuela, un total de 13. El Sant Andreu, per la seva banda, va ser el líder durant 5 jornades, de la 3 a la 7. Va ser al setembre, el mes on va demostrar més en forma. Més endavant no només va perdre el liderat sinó també les places de promoció. La lliga és el campionat de la regularitat, així que normalment els equips que guanyen són justos de vencedors. El play-off ja és una altra història, ja que al disputar-se en eliminatòries la regularitat queda en un segon pla. Això sí, els equips que han fet un bon paper al campionat de lliga afronta els partits decisius amb més confiança i tenint més clar quina és la seva manera de jugar. Tot i tenir tot més a favor, pot passar qualsevol cosa.