divendres, 13 de gener del 2012

Els números de la primera volta (2na part)

Avui us oferim la segona part del resum de la primera volta. Si l'altre dia tractavem els registres de la plantilla i el resultats de l'equip avui ens fixem en la classificació del Sant Andreu i els altres equips del grup.

La primera volta del Sant Andreu ha estat força irregular. Amb entrenador nou, i bona part de la plantilla també, ja s’esperava que els inicis no serien senzills. I així va ser als andreuencs els va costar sumar els primers punts i no va ser fins a la jornada 3 que es va aconseguir el primer punt. A les primeres jornades el Sant Andreu va ocupar les darreres posicions de la taula. La primera victòria de l’equip de Piti Belmonte va arribar a la jornada 5. A partir d’aquí l’equip va enlairar-se i ben amunt. Del 14è lloc que estava a la jornada 5 l’equip va escalar fins a la 6ena posició a la jornada 11. La millor ratxa del Sant Andreu va ser de 9 partits sense perdre i més concretament de la jornada 8 a la 11 en que els andreuencs van aconseguir 4 victòries seguides. Però de la jornada 12 a la 19 l’equip va fer marxa enrere i dels 24 punts possibles tan sols en va sumar 5. Un bagatge bastant pobre que l’ha fet retrocedir fins a la 13ena posició. Per això, hem començat dient que el Sant Andreu ha tingut una trajectòria força irregular, en les primeres jornades obtenint pobres resultats, aconseguint després aixecar el vol però per tornar a caure després. Un dels problemes de les primeres jornades en que va costar molt arribar a la primera victòria va ser la falta de gol. Però desprès Marcos va començar a marcar de manera molt regular va fer 10 gols en 12 jornades. La seva baixa cap al tram final de la segona volta s’ha notat considerablement. Al mateix temps alguns partits s’han perdut per les badades defensives, partits que eren d’empat s’han acabat escapant per jugades puntuals més que per un mal partit. De cara la segona volta el Sant Andreu haurà de retrobar-se amb el gol i recuperar la concentració defensiva al llarg dels 90 minuts.

Clicka sobre la imatge per ampliar-la

Si ens fixem en el grup III de la segona B és senzill veure quin és l’equip dominador. L’Atlètic Balears que ja es perfilava a l’inici de temporada com un dels equips a liderar la categoria ha complert les expectatives i ha estat el campió d’hivern. A més a més, també és l’equip més golejador i un dels que menys gols rep. A més a més, tan sols han perdut en dos ocasions i per la mínima, si segueixen així poden tenir opcions de fer salt a la segona divisió A. L’Orihuela i l’Hospitalet són els únics equips que sembla que li poden seguir el ritme. El Reus el quart classificat ha estat l’equip revelació de la categoria, sobretot a les primeres jornades en les que va aconseguir situar-se com a líder. Tot i que més endavant va perdre pistonada s’ha mantingut a la part alta de la taula. La notícia positiva pel futbol català és que no hi ha cap equip a la zona de descens. A les primeres jornades el Llagostera semblava que no s’adaptaria a la nova categoria, però l’equip d’Oriol Alsina ha fet una millora espectacular que l’ha permès en qüestió de poques jornades sortir de la cua de la classificació i situar-se en una còmode desena posició. Dels últims 18 punts possibles n’ha sumat 15, tan sols va deixar de puntuar amb l’enfrontament amb l’Orihuela. En aquests 15 punts tan valuosos el Llagostera va guanyar al Narcís Sala, quan ells començaven l’escalada el Sant Andreu començava la seva caiguda cap a la tretzena posició. A la part baixa de la classificació hi trobem dos equips balears (Manacor i Sporting Maonés) i dos aragonesos (Andorra i Zaragoza B). El Zaragoza B és el cuer i veu com la seva situació es complica, doncs, es troba ja a dos partits de la salvació. Els altres conjunts tenen la salvació més a la vora, però no poden badar. La lliga tan sols es troba a la meitat així que poden passat un munt de coses tan per la zona alta de la taula com per la zona baixa.  

Clicka sobre la imatge per ampliar-la