dijous, 15 de març del 2012

Arriba la recta final de la lliga

A 10 jornades pel final és bon moment per fer pronòstic del que pot passar d’aquí al final de temporada

10 jornades, 30 punts en joc, dos mesos de competició, avui és 15 de març, la darrera jornada de lliga és el 13 de maig. En aquests dos mesos esperem que el Sant Andreu assoleixi el seu objectiu bàsic d’aquesta temporada amb tranquil·litat, assolir la permanència per poder disputar una temporada més la segona divisió B. Sovint es diu que que la salavació solen ser els 45 punts. Sempre depèn de la competició, però aquest llindar marca els punts que hauria de fer el Sant Andreu per saber que ha traspassat la seva primera meta. Ara els andreuencs tenen 39 punts. Amb dues victòries la salvació psicològica seria assolida. La propera setmana hi ha jornada de lliga el dimecres, així que hi haurà dos caps de setmana seguits amb partits al Narcís Sala. Aconseguir vèncer al Dénia aquest diumenge i a l’Hospitalet el dia 25 proporcionaria aquest punts per arribar a setmana santa amb els deures fets.

La incoporació d'Edgar ha estat
la notícia positiva d'aquest hivern
Els números del Sant Andreu en quan als resultats d’aquesta primera part de la segona volta segueixen la igualtat de resultats tal i com ja varem veure quan analitzàvem la primera volta. El conjunt que entrena Piti Belmonte ha sumat: 10 victòries, 9 empats i 9 derrotes. També és molt similar com passava aleshores el nombre de gols a favor i gols en contra. 33 contra 30. I podem donar gràcies que el saldo sigui positiu al fet que es va vèncer per golejada a un Sporting Maonés a punt d’abandonar la competició. Un dels problemes del Sant Andreu i ben reconegut és el gol. Marcos Jiménez s’havia mostrat com l’únic antídot a aquesta qüestió. Però la lesió que la tingut, l’ha apartat dels terrenys de joc una bona temporada i l’equip ha pedut potencial ofensiu. També la baixa de David Llobet ha estat un nou entrebanc. La notícia positiva ha estat el fixatge en el mercat d’hivern d’Edgar Fernández. Tot i que no ha aportat gols, ha aportat molta empenta a l'equip ja que entre les habilitats de l'ex del Gavà destaca la pressió a dalt, obrir espais, baixar pilotes que abans ningú hi arribava... De ben segur que tots els andreuencs tenen ganes de veure jugant plegats a Marcos i Edgar, l'home gol i l'home que estira l'equip cap a l'atac.

2na divisió B - Grup III

L'Atlètic Balears té el títol a tocar
L’Atlètic Balear té tots els números per ser el nou campió. Li treu 11 punts al segon classificat, un terç dels punts que queden per disputar. Per tant, sobre això no hi ha debat possible, sinò que tan sols queda esperar a quina jornada els mallorquins es proclamaran campions. A la zona play-off hi tenim l’Orihuela, el Llagostera i l’Hospitalet. L’Orihuela i l’Hospitalet han estat equips que han estat sempre ocupant aquestes posicions, però el Llagostera hi ha arribat fa poques jornades. Després d’un inici de temporada poc esperançador el conjunt gironí està fent una segona volta per emmarcar. Tot i així aquests equips no tenen res assegurat el Mallorca B els segueix de ben aprop i a més a més cal pensar que sempre hi ha equips de la zona mitja que a les darreres jornades donen la sorpresa. El Reus i el Badalona que van tenir un bon inici de lliga qui sap si poden recuperar el bon moment de forma i fer el salt cap amunt. O també equips com l’Olímpic de Xàtiva o l’Huracán. A la part baixa tot sembla més clar ja que entre el quinzè classificat i el setzè hi ha nou punts de diferència. La notícia positiva és que no hi ha cap equip català a la zona de descens. El dubte d’aquesta zona de la classificació es troba, de moment, en saber qui serà l’afortunat que tingui la sort d’evitar el descens directe i pugui disputar almenys el play-off per la permanència.